Verktygslåda

Här hittar du den grafiska profilen för platsvarumärket. Det är fritt att ladda hem och använda till dina ändamål.

Verktygslådan

I den grafiska profilmanualen hittar du exempel på tillämpning av platsvarumärkets fyra hörn­stenar. Du hittar vilket typsnitt du ska använda, färgkoder och förklaringar av de grafiska elementen.

Ladda hem den grafiska profil­manualen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grafiska element

Här nedan kan du ladda hem platsvarumärkets grafiska element i tryckformat eller PNG.

Logotyper

Logotyper

Alla vi som bor och verkar i Krokoms kommun äger platsvarumärket och får använda symbolen, mönstren och den grafiska profilen. Det kan alltså vara många olika avsändare – till exempel ett företag, en förening, ett event, kommunen eller någon annan.

Det är viktigt att det framgår tydligt vem som är avsändare i olika fall och därför kan med fördel egna logotyper användas tillsammans med platsvaru­märkets grafiska profil. När komm­unen är avsändare kommer vi an­vända kommunvapnet tillsammans med ”kraften” och hänvisning till webben.

Varianten med Kraften och webbhän­visningen får även användas av andra som vill hänvisa till kommunens inflyttarwebb. Kraften och webbhän­visningen kan användas i de olika profilfärgerna.

De som inte har egna logotyper, till exempel byar, kan använda #ByLaxsjö #ByKluk etc. som avsändare av platsvarumärket. By i det här fallet har en dubbel betydelse. På svenska är det en markering att detta är en av de 193 byarna. By kan också läsas som engelskans genom, eller av, och tydliggör på så vis avsändaren.

Ladda hem Logotyper för tryck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda hem Logotyper för skärmar - PNG Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp för Krokoms platsvarumärke

Krokomsmönstren

Krokomsmönstren

Berättande mönster om livet i Krokom. Mönstren hämtar sin in­spiration från de klassiska Jämtlands­skåpen och de väggbonader/socken­bonader som förr var vanliga i vår del av landet. Både skåpen och bonad­erna är exempel på sådant som har blivit modernt, eftertraktat och trendigt i vår tid men som samtidigt står stadigt i traditionen. Lite som vår plats helt enkelt.

Det finns fyra mönster. Tanken är att den som vill använda ett mönster kan använda det som passar bäst för tillfället eller det som bäst visualiserar den egna delen av kommunen. De kan användas som fristående illustrat­ioner på exempelvis profilprodukter eller som bilder tillsammans med ett budskap, till exempel på en inbjudan eller affisch.

Ladda hem Krokoms­mönstren för tryck Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda hem Krokoms­mönstren för skärmar - PNG Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En närmare titt på de olika mönsterbilderna får du nedan:

Drivkraft med extra växel

Drivkraft med extra växel

I det här mönstret syns företagen och byarna, tätorter och glesbygd. Närheten till naturen och hjärtat som ständigt klappar för den egna bygden.

Mönster i olika färger

Tusen blommor blommar

Tusen blommor blommar

Kulturen, mångfalden och gemenskapen mellan människorna står i centrum i det här kärleksfulla mönstret.

Mönster i olika färger

Med rötterna i framtiden

Med rötterna i framtiden

Det här mönstret symboliserar möjligheten att vara uppkopplat och avkopplad mitt i världen i någon av Krokoms kommuns 193 byar.

Mönster i olika färger

Naturkraft för äventyr och vila

Naturkraft för äventyr och vila

Här syns både vår fan­tastiska natur och lite av de aktiviteter den erbjuder för både äventyr och åter­hämtning, t.ex. fiske, vand­ring, åka skidor, tälta.

Mönster i olika färger

Symbolen för kraft

Symbolen för kraft

Symbolen för platsvarumärket kallar vi ”kraften”. Den strävar uppåt och symboliserar den växtkraft som finns här. Symbolen har också formen av en liten eld, i den kan vi läsa in driv­kraften, eldsjälarna och värmen som finns människor emellan.

Växtkraft för människor, för idéer, för företag och för livet.

Kraften kan användas både som en platssymbol och ett grafiskt element, som i sin tur kan användas i olika storlekar för att skapa bakgrunds­bilder eller för att fylla upp tomma ytor. I Profilmanualen kan du se exempel för hur du kan använda kraften.

Genom att använda symbolen med en genomskinlig toning går det bra att lägga text ovanpå.


Fristående ikoner

Bildbank

Vilka bilder vi använder i vår kommunikation bidrar i allra högsta grad till känslan av vår plats. Precis som symbolen, mönstren, färger och typsnitt vill vi använda bilder som stärker uppfattningen om Krokoms kommun som en plats med levande byar och växtkraft.

Bildbanken delfinansieras av projektet En attraktiv region som drivs av Region Jämtland Härjedalen

Sommarbilder

Sommarbilder

Här hittar du somriga bilder som du kan använda i marknadsföringen av just din plats. Vi vill att du taggar med #193byar när du använder bilderna ur bildbanken för platsvarumärket. Och glöm inte tagga med din by! Till exempel #ByValsjöbyn eller #ByNälden.

Här kan du ladda ner sommarbilder Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höstbilder

Höstbilder

Här hittar du höstbilder som du fritt kan använda i marknadsföringen av just din plats. Vi vill att du taggar med #193byar när du använder bilderna ur bildbanken för platsvarumärket. Och glöm inte tagga med din by. Till exempel #BySlåtte eller #ByÅs

Här kan du ladda ner Höstbilderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till dig som fotograferar

Kontakten med fotografen ska inte vara påtvingad och påklistrat glatt men känslan hos de avbildade ska vara positiv. Dokumentära bilder behöver inte innehålla ögonkontakt utan avbildade aktiviteterna ska kännas naturliga, korrekta och autentiska i sitt utförande.

Fotografier ska vara i färg med klara korrekta färger utan att vara överdrivet mättade. Bildstilen bör generellt vara åt det mjuka hållet och lättanvänt både digitalt och i print, utan skapade hårda kontraster och utan dramatiska filter.

Profilfärger och typsnitt

Typsnitt

Typsnitten består av Miriam Libre samt Gara­mond. Tillsammans skapar de en kontrast mellan modernt och traditionellt. Miriam Libre används i första hand till rubriker och ingresser och Garamond används till löptexter.

Ladda hem Miriam Libre från Google Fonts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ladda hem Garamond från Google Fonts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Profilfärger

Färgpaletten är hämtad från den Jämtländska floran med instick från traditionella färger från olika hantverkstraditioner, exempelvis ”Jämtlandsblå”. Färgerna är döpta efter några av Krokoms alla byar, och kan användas i olika opaciteter för ökad mångfald.

Ladda hem platsvarumärkets profilmanual för att se färgerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Färgkoderna

 • Rörvattnet (djupt blå)
  CMYK: 88 55 26 10
  HEX: 21618a
 • Laxsjö (ljust blå)
  CMYK: 64 18 0 0
  HEX: 59abe0
 • Nälden (ljust grön)
  CMYK: 43 0 31 0
  HEX: 9ed1bf
 • Rönnöfors (orange)
  CMYK: 0 64 68 0
  HEX: ff784d
 • Änge (djupt grön)
  CMYK: 81 28 66 13
  HEX: 297d63
 • Rödön (djupt röd)
  CMYK: 26 88 87 24
  HEX: 9c3324
 • Hotagen (ljust röd)
  CMYK: 7 89 78 1
  HEX: db3636
 • Föllinge (rosa)
  CMYK: 0 30 15 0
  HEX: ffc9c9
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny