Translate site

Startsida Krokoms kommun

Bredband i Krokom

I Krokoms kommun har vi satt målsättningen att 100 procent av alla hushåll, företag och verksamheter ska ges möjlighet att ansluta sig till snabbt bredband innan utgången av 2020.

IP-Only Jämtland, tillsammans med dotterbolaget byNet, har fått uppdrag av Krokoms kommun att fullfölja utbyggnaden av bredband i kommunen för att vi ska uppnå de satta målen till 2020.

Alla får erbjudande om anslutning

Under andra halvåret 2016 startade IP-Only upp arbetet och erbjuder hushåll anslutning till bredband. Alla invånare, verksamheter och företag kommer att få ett erbjudande om anslutning men utbyggnaden av bredbandsnätet görs med viss prioriteringsordning. Inledningsvis är det villor och fastigheter i tätorterna som utbyggnaden sker. Under 2017 kommer företag och landsbygdsområdena att prioriteras. IP-Only bygger i tätorter och byNet bygger på landsbygden med stödpengar från Landsbygdsprogrammet.

Fram till årsskiftet 2016-2017 har IP-Only byggt ut bredband till hushåll på flera orter. Under 2017 fortsätter utbyggnaden i tätorterna samtidigt som man erbjuder företag att ansluta sig.

Du väljer själv leverantör och tjänster

I Krokom har vi bestämt att marknadsaktörerna ska ge oss ett öppet och neutralt fibernät så att du ska ha friheten att välja de tjänster och tjänsteleverantörer som passar just dig.

Vår driftoperatör

Zitius AB är kommunikations- och driftoperatör för kommunens förvaltningsnät och Krokomsbostäders hyresrätter. Detta nät är fullt utbyggt och kompletteras endast vid nybyggnationer.

Vår nätägare

Det är IP-Only som är nätägare och kommunikationsoperatör till en betydande del av det fibernätet som Jämtkraft tidigare byggt och det som nu byggs ut i kommunen. Fibernätet är öppet för alla marknadens tjänsteleverantörer och erbjuder dig tjänster för internet, tv och telefoni.

Hur går det till?

Det är IP-Only som bygger fiber in i huset och som tillhandahåller en konverter som monteras på väggen inne i huset där du ansluter:

  • Dator för Internet
  • Trådlös router för nätverk (WiFi) och Internet
  • Digital tv-box
  • IP-telefoni

Mer information

Mer information om de tjänsteleverantörer och tjänster som erbjuds i fibernätet finns  på IP-Onlys hemsidalänk till annan webbplats

Uppdaterad 2017-03-09 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se