Hösten, jakten och allt det andra som du får med på köpet!

Jägare som går med bössan på axeln i motljus.

Tänk dig att du sitter på en stubbe mitt i skogen helt utan vetskap om att du 8 år senare kommer komma att spendera dina höstar precis där. Av alla byar i Jämtland så blev Högåsen den platsen, som jag skulle komma att spendera mina höstar.

Ida Nilsson Ihrén heter jag, är 23 år gammal och jag har ett stort intresse för jakt.

Mitt jaktintresse växte fram när jag som barn om hösten följde med min farfar, vi gick oftast med hunden men satt då och då även och postade på pass. Idag sitter jag själv och postar medan farfar får gå med hunden.

Närbild på hund

Vi jagar oftast från tidig morgon till middagstid, så det gäller att klä sig efter väder så man inte behöver frysa när man sitter still länge. Packa med sig någonting varmt att dricka samt ladda batterierna med bra och gott fika. Lunch brukar vi äta tillsammans uppe på gården där vi har vår samlingsplats. Vid lunchtid brukar vi även besluta om vi skall fortsätta jaga på efter­middagen eller om vi bryter och laddar om inför nästkommande dag.

Min matsäck brukar bestå av en termos med kaffe, två flaskor med kranvatten, fröiga frallor fyllda med ost/skinka/grönsaker samt några mörka chokladpraliner. Det ska vara guldkant på matsäcken, eftersom det tar på krafterna när kylan tränger sig på och om du fällt något vilt så du behöver fylla på med energi.

Kokkaffe hälls upp i kåsa

Jag är stolt över att vara jägare och tacksam över att det finns så många där ute som upp­muntrat mig till att fortsätta. Jakt handlar om så mycket mer än att jaga, men mer om det än annan gång.

Nu är det dags för mig att ladda om inför den stundande hjortjakten som börjar här i oktober, för den vill jag absolut inte missa.

Allt gott!

Läs mer om jakt och jaktarrangörer i kommunen

Glad kvinna med jaktattribut
  • Ida Nilsson Ihrén
  • Jägare

Meny