Vilda vatten som får dig att falla

En man fiskar vid foten av ett vattenfall.

I Krokoms kommun finns det gott om vilda och vackra vatten, som helt enkelt får de flesta att falla pladask. Här kommer 5 tips på vattenfall och forsar som du kan upptäcka.

Rengsfallet

Rengsfallet i Valsjöbyn. Ett av de mäktigaste och vackraste vattenfallen i Sverige, speciellt under försommaren då vårfloden dånar fram. En given utflykt för alla Krokomsbor som vill ”hemestra” i sin egen kommun.

Vattenfall med sten och träd på höger sida där bladen skiftar i gult och grönt

Gunnarvattsån

Gunnarvattsån, även det i Valsjöbyn. Bara några hundra meter upp från väg 340 så hittar du ett bildskönt vattenfall. Den som är sugen på mer äventyr kan följa Gunnarvattsån uppström så långt orken räcker.

Hasslingsåfallet

Hasslingsåfallet. Även detta är en given sevärdhet i Hotagen, som nås genom lätt promenad. Här bör du passa på tidigt på säsongen, innan vattnet riskerar att sina. Det finns även en raststuga för dig som vill vila eller torka upp.

Långsåfallet

Långsåfallet uppströms Yttre Oldsjön är en riktig pärla vid fjällets fot, som lämpar sig bra för en heldagsutflykt. Följ stigen några kilometer mellan Olden och Höjden, och ta kanske med tältet för att upptäcka mer av vackra Långsån under några dagar.

Ett vattenfall, Långsåfallet

Ansättåns Canyon

Ansättsåns canyon. Ett paradis för badsugna vandrare med flera vattenfall, där även kameran kommer till användning. Vandra från Rörvattnet så kommer du till området efter sex kilometer.

Fors med granskog i bkgrunden
Porträttbild på en man, Anders Lundin
  • Anders Lundin
  • Naturnjutare från Offerdal

Meny