Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nu får hemtjänsten i Krokom vinterjackor

Glad man står framför ingången till en offentlig byggnad. Han är klädd i en svart vinterjacka med Krokoms logga på.

Oscar Olofsson arbetar på hemtjänsten i Krokoms kommun. Han är nöjd med de nya jackorna och tycker att det är bra att de går att anpassa efter väder.

Personal på Krokoms kommuns hemtjänst samt avdelningen för stöd och service har i tillägg till sina vanliga arbetskläder nu fått vinterjackor att bära i tjänsten.

Inom Krokoms kommuns hemtjänst har personalen saknat vinter-arbetskläder. Nu har all ordinarie personal, cirka 65 personer, fått egna arbets-vinterjackor med Krokoms kommuns logga. Även personalen inom stöd och service har fått vinterjackorna. Detta beslutades i detaljbudgeten för socialförvaltningen.

Jackorna är av anpassningsbar modell: en skaljacka och en fleecejacka som antingen kan bäras tillsammans eller separat för att möta det ombytliga jämtlandsvädret. Varje person i personalen fick välja mellan en längre och en kortare modell.

– Det är jättebra att personalen har fått vinterkläder, för de är utomhus så mycket och springer ut och in. De förtjänar det verkligen, säger Lohla Persson, sektionsordförande för Kommunal i Krokom.

Gunnel Persson Westin, S, ordförande i socialnämnden, är positiv till det nya tillskottet i personalens arbetsgarderob.

– Jag är oerhört glad att det här äntligen är på plats, både inom hemtjänsten och stöd och service. Vi ser det som en viktig del i personalens arbetsmiljö. Nu har vi tagit ett steg framåt, säger Gunnel Persson Westin.

I och med att det förekommer bedrägerier mot äldre är det viktigt att kommunens personal tydligt särskiljer sig från andra, berättar Anna Berkestedt Jonsson, chef för socialförvaltningen.

– Det här är också en trygghetsfråga för de äldre. När personalen bär kläder med kommunens logga kan de äldre vara säkra på att personen som knackar på dörren verkligen kommer från Krokoms kommun, säger Anna Berkestedt Jonsson.

För mer information:

Gunnel Persson Westin, S, socialnämndens ordförande
Telefon: 0640 163 70

Anna Berkestedt Jonsson, chef för socialförvaltningen
​​​​​​​Telefon: 0640 162 90

Meny