Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Sol och stolta känslor när nya äldre­boen­det invig­des

Det var musik, mingel och stolta känslor när kommunens nya äldreboende invigdes under onsdagen. Tullkvarnsvägen är det första privata äldreboendet i Krokoms kommun och också ett resultat av en prisad upphandling. Första inflytt var redan i maj och nu samlades boendets äldre tillsammans med personal, kommunens representanter och andra gäster för att klippa band och fira öppningen.

– Det här är en historisk dag, strålar Britt Larsson, eldsjäl som sitter med i kommunens pensionsråd och som deltagit med kunskap och engagemang under upphandlingsprocessen.

Det är bara ett år sedan som Förenade Care tog det första spadtaget för det nya äldreboendet. Då hade företaget vunnit upphandlingen om att under minst 17 år vara en aktiv del i Krokoms äldreomsorg. Under invigningen minglade företagets personal i klargröna arbetströjor tillsammans med övriga gäster.

Förenade Cares vd Madeleine Lundström var på plats och klippte invigningsband tillsammans med socialchef Anna Berkestedt Jonsson och socialnämndens ordförande Gunnel Persson Westin, S. Den sistnämnda berättar att dagens festföremål är en viktig del i en hel kedja av satsningar på kommunens äldre befolkning.

– Att vi nu inviger Tullkvarnsvägen betyder väldigt mycket. Nu kan vi gå vidare och renovera Blomster­gården, och vi kan bygga om Orion till seniorlägenheter för 70-plussare. Vi kommer också satsa på mötes­platser för äldre, även i mobil form för att nå ut till äldre runt om i Krokoms byar, säger Gunnel Persson Westin.

Boendet på Tullkvarnsvägen innehåller 60 lägenheter, varav 41 redan är bebodda. De återstående är snart fyllda eftersom kommunen har kö. Huset har fyra våningar, en trädgård under uppförande, sällskapsytor, med mera. Huskroppen i vinkel öppnar sig mot solen och allt kröns av en takterrass med utsikt över trädgård och gröna fält. Intill terrassen finns också ett gym, berättar en av boendets anställda sjukgymnaster, Torbjörn Magnusson, och visar upp de ljusa lokalerna.

– Allt är nytt och välfungerande, och vi som arbetar här har fått påverka vilken utrustning som köpts in. Så det känns väldigt bra, säger sjukgymnast Torbjörn Magnusson.

Fakta Tullkvarnsvägen 21

FAKTA TULLKVARNSVÄGEN 21

  • Fyra våningar högt, byggt i vinkel med två utskjutande flyglar.
  • Stora balkonger och 60 lägenheter fördelade på tre våningsplan.
  • Varje lägenhet är 30 kvadratmeter och har kombinerat vardagsrum och sovrum samt badrum med tvättpelare. Det finns också en liten hall och ett trinettkök.
  • På varje våningsplan, i vardera flygel finns gemensam matsal och vardagsrum.
  • Takterrass med utemöbler och inglasat växthus/uterum som möjliggör användning under vår och höst.
  • Längst upp i huset finns även lokaler för gemenskapsaktiviteter och sjukgymnastik samt en övernattningslägenhet för anhöriga.

Meny