Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Vi behöver din hjälp inom vård och omsorg

En tjej med ansiktsmask och och en äldre herre med en kaffekopp.

Smittan i samhället i kombination med semestertider skapar en allvarlig situation inom vård och omsorg Krokoms kommun. Så allvarlig att vi nu vädjar om hjälp av dig som tidigare jobbat inom vården eller kan bidra med relevant erfarenhet.

Just nu är många av kommunens medarbetare inom vård och omsorg sjuka i Covid eller har symptom som på så många andra håll i samhället. Anna Berkestedt Jonsson, socialchef, berättar att läget just nu börjar bli rejält allvarligt och ansträngande, närmast kritiskt.

- Vi har klarat av att bemanna i sommar med hjälp av personal som ställer upp i vått och torrt. En del har även brutit sin semester för att gå in och jobba, en enorm insats från dem vilket vi såklart är oerhört tack­samma över. Men nu börjar det bli så kritiskt att vi vädjar till allmänheten om hjälp, säger hon.

Anna Berkestedt Jonsson berättar i filmen att en hel del åtgärder har vidtagits och att man i vissa extremt svåra situationer tvingats bryta mot arbetstidsavtalet för att upprätthålla en god vård.

- Vi behöver omedelbart få tag personal med någon form av vårderfaranhet som kan stötta upp de närmaste veckorna framåt. Vi vänder oss till dig som tidigare jobbat inom vården, säger hon.

Känner du att du vill hjälpa till så tveka inte att höra av dig till bemanningspoolen så tar vi ett samtal om vad du kan bidra med. Du når bemanningspoolen på 0640 162 55.

Meny