Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Underskatta inte jobbet som undersköterska

En tjej med ansiktsmask och och en äldre herre med en kaffekopp.

Roger Larsson och Ida Månsson på äldreboendet Hällebo i Offerdal.

– Det bästa är att man får vara med och göra skillnad. Det är ett viktigt jobb och många trivs jättebra hos oss.

Det säger Ida Månssson, undersköterska på Hällebo äldreboende, som stortrivs på jobbet och uppmanar dig som är arbetssökande att söka sommarvikariat på boendet.

Ida har jobbat som undersköterska sedan 2012. Hon gick vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet och är uppvuxen i Ånge kommun men bor numera i Alsen med sin familj. Genom åren har hon jobbat inom hemtjänsten, men större delen av tiden har hon varit på Hällebo och blev fast anställd 2015.

– Det är en rolig arbetsplats och många av oss är vänner och hittar på saker även utanför jobbet. Sen är jobbet varierat och man får göra det mesta, säger Ida.

Jobbet som undersköterska handlar om att hjälpa de boende med hygien, mat, kontakter med anhöriga och förstås att vara ett stöd och sällskap vid behov. Kollegorna är en viktig anledning till att Ida trivs så bra på Hällebo äldreboende, som ligger i Ede drygt 30 kilometer nordväst om Krokom.

– Jag har superbra kollegor och vi har kul på jobbet. Alla känner sig delaktiga i det vi gör och det är lätt att bli en i gänget. På helgerna tar vi med oss gott fika eller bakar på avdelningen och häromdagen hade vi plantering och satte frön. Vi testar lite olika saker. Sådant som är utöver det vanliga för att bryta vardagen, säger Ida.

Inför sommaren söker man nu vikarier på Hällebo och du som arbetssökande är varmt välkommen med en ansökan. Ida berättar om vikten av att få in vikarier under sommaren.

– Även om vi älskar vårt jobb är det viktigt med ledighet så att vi får en chans att vila upp oss. Sommarjobb är också en bra väg får unga att komma in i arbetsvärlden. Så var det för mig, säger hon.

På Hällebo försöker man se till att sommarvikarierna får en bra intro och kan känna sig trygga och säkra innan de börjar jobba själva. Det är mycket att lära sig och det finns både interna utbildningar och möjligheter att gå bredvid en mer erfaren kollega så länge man behöver.

– Det är superviktigt för oss att få in sommarvikarier och det brukar finnas bra chanser att stanna kvar även efter sommaren. Vi har alltid behov av duktiga vikarier. De bästa med att jobba inom vården känner man att man känner att man gör skillnad både för de boende och de anhöriga, säger Ida.

Meny