Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Undvik besök på kommunens särskilda boenden och gruppbostäder

hand med stop skrivet i rött

Under jul- och nyårshelgen har smittspridningen av Covid ökat i hela länet. Läget är pressat på kommunens särskilda boenden och gruppbostäder. Krokoms kommun vädjar till dig som är anhörig att inte genomföra besök under januari 2022.

– Vi har smitta bland medarbetare och vårdtagare på våra särskilda boenden i dagsläget, och gör allt som står i vår makt att lösa den mycket utmanande bemanningssituationen, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef.

Från och med tisdag den 4 januari på eftermiddagen kommer medarbetare i kommunen som till vardags inte arbetar inom vård och omsorg hjälpa till i bemanningen.

- I det här läget behöver vi tillsammans hjälpas åt för att skydda våra mest sårbara och sköra individer, säger Anna Berkestedt Jonsson, socialchef.

För att skydda sårbara äldre människor uppmanas även anhöriga till äldre med hemtjänst att vara restriktiva med besök och att helt avstå från besök detta gäller inledningsvis tom 31 januari 2022.

- Du som har anhöriga som vårdas i livets slutskede får självklart finnas hos din anhörige, kontakta avdelningen inför ditt besök, säger Anna Berkestedt Jonsson.

Krokoms kommun följer nationella riktlinjer och rekommendationer. Fler åtgärder kan komma. Kommunen informerar löpande på hemsidan.

Meny