Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nytt badhus står högt på önskelistan

Två killar tar för sig från kakfatet

– Vi vill veta mer om era önskemål för kommunens dagliga verksamhet så att vi kan göra den ännu bättre. Det sa socialnämndens ordförande Andreas Karlsson på det första dialogmötet med dem som jobbar i daglig verksamhet.

Kommunens dagliga verksamhet är en möjlighet för personer med en funk­tionsnedsättning att få en meningsfull och anpassad sysselsättning i sin vardag. Det finns flera olika arbetsplatser inom kommunen och i samar­bete med företag inom handel och industri. Politikerna i social­nämnden vill lära sig mer om daglig verksamhet och hur det fungerar och bjöd därför in till medborgardialog en fredag i november. Ulla Johnsson är arbetshandledare inom daglig verksamhet och hon berättade att det har varit tre diskussions­grupper inför dialogmötet i syfte att identifiera vad som är viktigast att lyfta till politikerna.

– De här mötena har varit jättebra och dem kommer vi att fortsätta med. Dessutom önskade ju politikerna att få vara med på husmötena vilket är toppen, sade Ulla Johnsson.

Anders Karlsson berättade att det finns pengar avsatta till ett nytt badhus men att det inte är bestämt när det ska börja byggas.

Det är flera av dem som jobbar inom kommunens dagliga verksamhet som tävlar i simning och ett stort problem som de ville lyfta var att det är så kallt i vattnet i badhuset. Anna Thuresson och Ellinor Svan är två av dem som ofta är i badhuset i Krokom och de tycker att det här problemet måste lösas.

– Det är iskallt i vattnet och i duscharna också. Det tycker jag inte om, sade Ellinor Svan.

Anders Karlsson berättade att det finns pengar avsatta till ett nytt badhus men att det inte är bestämt när det ska börja byggas.

– Vi har inte alla svar idag på era frågor, men att det är kallt i vattnet måste vi titta närmare på. Det låter inte bra, sade han.

Jag trivs jättebra med det jag gör på mitt jobb på Trä och service och jag vill inte bli politiker.

En annan fråga som det blev en hel del diskussion kring är att det är så dyrt att köpa lunch om man inte har egen matlåda med sig. Alf Nilsson jobbar på Trä och service och han berättade att han får 45 kronor i ersättning per dag men att maten han köper till lunch kostar mer.

– Det är inte rätt att det är på det viset, sade Alf Nilsson.

Frågan om vilket som är drömjobbet har varit uppe till diskussion inför dia­log­mötet med politikerna. Att vara chef på Hallströms, hålla på med hästar, vara skådespelare, bartender eller journalist var några av de yrken som kom upp. Alf Nilsson lyfte fram vikten av att få gå på utbildning i arbetet så att man får lära sig mer, exempelvis olika kurser eller studiecirklar.

– Jag trivs jättebra med det jag gör på mitt jobb på Trä och service och jag vill inte bli politiker. Men jag skulle vilja gå någon utbildning i arbetet så att jag lär mig mer. Det är kul att gå i skolan, sade Alf Nilsson.

Det här var det första medborgardialogmötet med dem som jobbar inom daglig verksamhet samt deras anhöriga. Det gav mersmak och det kommer att bli flera dialogmöten framöver.

Andreas Karlsson avslutade mötet med att uppmana alla att fortsätta att fundera på vad som är drömjobbet och att sträva efter att hitta det som man allra helst vill göra.

– Kanske finns det nya jobb som vi skulle kunna ha i vår dagliga verksamhet? Vi politiker vill gärna komma på studiebesök på olika arbetsplatser så att vi får lära oss mer, sade Andreas Karlsson.

Åsa Sjödin

Åsa Sjödin
  • Åsa Sjödin
  • Kommuni­kations­chef
  • 0640 161 47

Meny