Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Lejes Taxi & Buss får hjulen i Offerdal att snurra

Kaminer i visningslokal

Lejes Taxi & Buss är Ängeföretaget som står på många ben – eller hjul. Lars-Erik Eriksson, som driver företaget, har förutom taxiverksamhet dragit igång däckhotell, snickeri och kaminförsäljning.

– Vi har nyligen börjat att sälja och montera kaminer och har precis fått till en fullmatad utställningshall med kaminer. Man är välkommen att komma och kika och dricka en kopp kaffe, bjuder Lars-Erik Eriksson in. Han är den som driver Lejes Taxi & Buss, och han säger att det alltid är kul att hitta på lite nya grejer. Och det här med att ”hitta på lite nya grejer” är också något som Lars-Erik är riktigt bra på. Han är en av de glesbygdsföretagare i Krokom som är kreativa mångsysslare och som är nödvändiga för att bygden ska vara fungerande och attraktiv.

När Lars-Erik får frågan om vad som driver honom som företagare, behöver han inte fundera länge på svaret.
– Jag tror att jag som har kört taxi i alla år drivs av ett servicetänk, att vilja finnas till för bygden och kunna erbjuda service här. Det försvinner mycket härifrån och då tycker jag att det är kul att tillföra något och få bra respons på det.

Kaminförsäljning är bara det senaste exemplet i raden av servicetjänster som Lejes Taxi & Buss erbjuder bygden. År 2000 startade Lars-Erik sin taxifirma i Änge efter att tidigare ha kört taxi åt sin pappa. Nu har åkeriet åtta anställda, fem fordon och kör mestadels skolskjutsar, färdtjänst och sjukresor. Företaget är delägare i Taxi Glesbygd som nyligen vann upphandlingen om skolskjutsar i Krokoms kommun.

Lars-Erik berättar att företaget sedan en tid tillbaka även har en däckverkstad i Änge med ett däckhotell, vilket har blivit en succé.
– Många trodde inte på ett däckhotell i Offerdal där alla har garage och lador. Jag räknade med att kunna pyssla på lite själv med däcken om jag skulle få in kanske 70 fordon, men nu har vi över 300 fordon i hotellet och vi har precis byggt om för att rymma ännu fler.

Däckverkstaden har som mest att göra under två intensiva perioder på hösten och våren, och då krävs en del folk. För att kunna behålla de anställda hela året behövdes en annan verksamhet, och då drog Lars-Erik helt sonika igång ett snickeri.
– Jag äger en fastighet där jag hyr ut lokaler till Fjällkonditoriet och Jemtel och där kunde snickeriet rymmas. Vi gör enkla utomhuskonstruktioner, som rökkåtor, vindskydd, picknickbord och så vidare. Vi gör det som folk vill ha, så man kan komma med en idé och sen få ett pris på den.

Meny