Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Det ska vara enkelt att etablera och expandera i Krokoms kommun

Porträttbild på en man med en dumper på en spånhög i bakgrunden

Vi gör plats för fler företag i Krokoms kommun. Som ett led i det arbetet har vi slipat vårt arbetssätt för att intresserade företag ska få ett snabbt och samlat stöd. Det säger Ole Rönning Kristiansson som jobbar med etableringsfrågor i kommunen.

Redan nu finns en sammanställning Öppnas i nytt fönster. över mark och lokaler som är tillgängliga i Krokoms kommun. Föllinge, Hissmofors, Trångsviken och Ytterån är några exempel där det finns tillgänglig mark för företag som önskar etablera sig och bygga något.

– Vi håller oss också uppdaterade om vilka lokaler som finns i kommunen och matchar lokal med företag. Nyetablerade företag eller befintliga företag som har expansionsbehov är båda lika viktiga, säger Ole.

När ett företag vill etablera sig i Krokom är det en god idé att kontakta näringslivsrådgivarna på kommunen. De kan stötta och hjälpa till i den fortsatta processen. En del i det arbetet är att göra en kundanalys för att ta reda på hur det aktuella företaget bäst kan få hjälp, om finansiering för etableringen finns och för att skapa en tydlig bild av verksamhetsinriktningen.

– På så sätt kan vi sedan lotsa företaget till rätt handläggare inom kommunen och vi försöker alltid skapa ett möte där flera enheter deltar samtidigt för att på så sätt se på etableringen som en helhet. Vi på Krokoms kommun vill inom alla områden göra vårt bästa för att ge en snabb och effektiv hjälp till företag som vill etablera sig eller expandera här, säger Ole.

Ett företag som fått just den här hjälpen är Jemtel som behövde nya lokaler i Nälden.

- Vi skulle göra om macken i Nälden till bättre personalutrymmen och fler kontor vilket krävde kontakt med flera olika personer på kommunen. Vi fick bra hjälp av näringslivsrådgivarna. De hjälpte oss att dra ihop ett möte med alla berörda vilket sparade tid. Därefter hade vi direktkontakt med rätt personer och det gick snabbt och flöt på bra med alla ansökningar, berättar Roger Jönsson, delägare Jemtel.

Meny