Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nytt stöd för den som vill göra affärer med offentlig sektor

Glad kvinna med fötterna på ett skrivbord kastar papper i luften

Att som företagare göra affärer med offentliga myndigheter kan upplevas som svåra och krångliga. Ett nytt nationellt, webbaserat, stöd från upphand­lings­myndigheten vill ändra på det.

Krokoms kommun upphandlar årligen varor och tjänster för cirka 250 miljoner kronor, vilket innebär en stor möjlighet för leverantörer. Förutom att kommunen är en stabil, ofta långsiktig, kund får du som leverantör till offentlig sektor också en viktig roll i att de gemensamma skattemedlen används på bästa möjliga vis.

– De offentliga affärerna är ofta en attraktiv affär. Det känns därför viktigt att våra lokala företagare känner till möjligheterna som finns. Upphandlingsmyndighetens initiativ är väldigt välkommet då det tyvärr ofta finns fördomar om att det ska vara krångligt att lämna anbud i offentliga upphandlingar, säger Anna-Carin Svedén, näringslivschef.

Det nya, webbaserade, stödet är tänkt att sänka tröskeln för företagare som vill lämna anbud i offentliga upphandlingar, samt synliggöra affärsmöjligheterna den offentliga sektorn utgör. Materialet går igenom regelverket, hur den som vill lämna anbud konkret går tillväga samt viktiga delar att tänka på när det är dags att komma igång.

– Det nya stödet blir ett komplement till vårt pågående arbete som strävar efter att göra det enklare för företag att delta och lämna anbud i kommunens upphandlingar. Vi arrangerar till exempel anbudsskolor, ser över texter i upp­handlingsdokumenten så att de ska vara tydliga och lättförstådda samt försöker dela upp stora upphandlingar i mindre delar så att fler små­företagare har möjlighet att lämna anbud med mer, säger Linda Näsén, upphandlings­samordnare.

Tre tips när du vill göra affärer med Krokoms kommun:


Ta del av Upphandlingsmyndighetens stöd vid upphandlingar på deras hemsida.

Gå vidare till upphandlingsmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny