Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Upptäck Krokom på semestern

Orkidéer i förgrunden och några vandrare i bakgrunden.

Ta chansen att uppleva vår fina kommun i sommar. Ut och vandra, njut av en god fika på ett av alla smultronställen som finns eller fiska i något av våra fina fiskevatten. Här får du några tips på härliga aktiviteter.

Ut och njut

Det finns många fina och natursköna vandringsleder att välja mellan i vår kommun. Du kan ta en tur på Barnens naturstig där man möter både växter och djur (ofarliga). Vill du komma upp på höjden i Offerdal, ta dig då upp längs Hällbergetleden.

För dig som gillar vandring och vildmark kan en vandringstur upp till Almdalens Fjällhotell i Hotagens naturreservat passa bra. Här kan du även både fika och bo men förboka först. För den actionsökande cyklisten, besök Åkersjön Bikepark och upptäck downhill i Åkersjön.

Matupplevelser

För den fikasugna finns det gott om caféer och sommarcaféer. Café Blåbacka i Störåsen, Föllinge, möter du en innovativ modern design kombinerad med traditonellt kaffehantverk. Befinner du dig nära Storsjön, stanna och fika hos Gamla Lanthandeln i Krokom eller hos Fröjas, oasen i Ås. Är du däremot i skogarna runt Storåbränna så kan du svänga förbi Big River Camp.

Missa inte heller att du kan plocka dina egna jordgubbar i sommar hos Jordgubbslandet på Rödön, äta ostbuffe hos Skärvångens Bymejeri i Skärvången eller hemgjorda karameller och kolor hos Fru Fröken Karamell i Tångeråsen.

Fiske

Krokoms kommun har otroligt många fina fiskevatten. I Hotagsbygden finns vildmarksfiske med över hundra öring- och rödingvatten samlat på ett fiskekort.

Kulturskatter

I Krokom finns en av få fäbodar som fortfarande är aktiv i regionen, Myhrbodarna. Passa på och besök. Besök Glösa Älgrike och gå längs fornstigen i vackra Alsen. Missa inte ett stopp på Mus-Olles museum i Ytterån.

Evenemang – tipsa oss!

Vi har en ny evenemangskalender här på hemsidan och du kan själv publicera evenemang i den.

Här kan du skicka in evenemang till vår kalender.

Se och göra – ny portal

I samband med att vi lanserade vår nya hemsida i början av juni kunde vi även presentera vår turismportal Se och göra. Den är under uppbyggnad men redan nu hittar du härliga tips på evenemang, utflyktsmål och platser att bo på. Surfa in och ta en titt.

Här hittar du vår turismportal Se och göra

Meny