Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nytt företag i Krokom

Porträttbild på manlig företagare

Jörgen Nyqvist har startat upp C.A.G Novus verksamhet i Krokom. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

C.A.G Novus utökar verksamheten genom att etablera sig i Krokoms kommun. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

C.A.G Novus erbjuder tjänster inom tre marknadsområden: försvar, integration och logistik. Företaget är specialister inom IT-management, systemutveckling samt drift och förvaltning. Huvudkontoret ligger i Stockholm, men företaget har även kontor i Enköping och sedan i januari 2018 i Krokom.

Efter flera år som anställd på andra lokalt baserade teknikföretag valde Jörgen Nyqvist att söka sig vidare i konsultbranschen. I oktober 2017 började han på C.A.G Novus och skötte arbetet på hemmaplan. Vid årsskiftet flyttade Jörgen Nyqvist in i lokalen på Offerdalsvägen 9 och därefter har mycket hänt.

– Eftersom detta var Tikabs gamla lokaler fanns egentligen allt vi behövde redan. Det var bara att koppla in linan och köra, säger han.

Företaget har i dag fyra och en halv tjänst i Krokom och är specialister på området som rör försvar.

– Det finns väldigt stora visioner inom C.A.G Novus Krokom och vi satsar hela tiden på tillväxt, men det måste ske i lagom takt. I den här branschen är det ramavtal och anbud som ska vinnas för att kunna garantera framtiden, säger Jörgen Nyqvist.

Att förklara vad kontoret i Krokom specifikt arbetar med är svårt, menar Jörgen Nyqvist.

– Jag är konsult inom försvarsindustrin som hanterar säkerhetsklassad information. Men mer än så kan jag inte gå in av den enkla anledningen att jag inte får, säger Jörgen Nyqvist.

Jörgen Nyqvist bor vid Nyheden och menar att Krokom på många sätt är ett perfekt ställe att ha företag på, i alla fall för ett tjänsteföretag som C.A.G Novus.

– Ur ett Stockholmsperspektiv är det otroligt billiga hyror. Sedan blir det geografiska läget helt fantastiskt bra med närheten till flygplatsen och att det går nattåg, säger han.

Det finns dock en fråga som oroar Jörgen Nyqvist och den rör möjligheten till fortsatt utökning.

– Vårt mål är att fortsätta växa och kunna anställa ännu mer personal, men var ska vi få plats då? Jag tycker faktiskt att förvaltningen sprider ut sig på platser som är anpassade för kommer­siell verksamhet. Det tycker jag är något kommunen bör tänka på i framtiden, avslutar Jörgen Nyqvist.

Felix Persson

Meny