Nominera till stipendier och utmärkelser

En glasstatyett.

Alla kan vara vinnare! Skola, förening, föreningspersoner, personer i näringsliv eller privatpersoner. Vem tycker du gör skillnad?

Nominera någon som du tycker gör skillnad!

Det är återigen dags att nominer till kommunens utmärkelser. Fram till och med den 27 augusti 2023 kan du nominera dina favoriter.

Utmärkelserna delas ut i samband med Krokoms guldkväll senare i år.

Här får du mer information om Krokoms guldkväll

Här kan du läsa mer om våra stipendier och utmärkelser

 • Nominera årets eldsjäl

  Priset är avsett att uppmuntra och uppmärksamma en eldsjäl som är positv, har drivkraft och ett brinnande engagemang. Priset kan gå till en person boende i Krokoms kommun.

 • Nominera årets guldkrok

  Guldkroken kan gå till en grupp eller organisation som har gjort särskilda insatser inom social sammanhållning, mångfald, levande landsbygd, en hållbar utveckling med förbättrad miljö. Priset består av 30 000 kronor i prispengar samt en statyett.

 • Nominera årets kulturpris

  Priset kan tilldelas enskild person, grupp eller organisation. Kulturpristagaren ska vara verksam i Krokoms kommun och ha utfört någon form av insats för att utveckla, stimulera eller entusiasmera människor till ökad kulturell trivsel i kommunen. Kulturpriset är på 10 000 kronor.

 • Nominera årets ledarpris

  Pristagaren ska i betydande omfattning ha ägnat tid och kraft åt föreningsverksamhet och ungdomsledargärning på administrativ och ledarnivå inom kommunens gränser. Priset är på 15 000 kronor och delas på två pristagare.

 • Nominera årets serviceföretag

  Utmärkelsen tilldelas det företag/arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och gott bemötande är en framtidsfråga för vårt län.

 • Nominera årets serviceperson

  Utmärkelsen tilldelas den person som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap och gott bemötande är en framtidsfråga för vårt län.

 • Nominera årets tillgänglighetspris

  Priset delas ut till organisation, företag eller enskild person som främjat tillgängligheten i kommunen på ett bra sätt. Det kan till exempel avse affärslokaler, föreningslokaler, bygdegårdar, fritidsområden.

 • Nominera årets ungdoms­kulturstipendium

  Kulturstipendiet ska stimulera till fortsatta studier och vidareutveckling inom litteratur, bild, film, musik, dans, teater eller därmed jämförlig konstnärlig uttrycksform. Priset är på 5 000 kronor och tilldelas en enskild person eller grupp. Stipendiaten ska vara i åldern 13-25 år.

 • Nominera årets utveck­lings­stipendium för ungdom

  Stipendiet ges till en person som är högst 25 år och som utför något positivt för bygdens utveckling. Som engagerar och intresserar andra ungdomar samt ökar deras engagemang i föreningslivet. Som i sin tur kanske leder till att ungdomarna stannar kvar i bygden i framtiden. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas av två personer.

 • Rösta på Guldstjärnan årets Service­företag 2023

  Bland alla nominerade har en jury har utsett tre finalister. Röstningspoängen läggs ihop med juryns poäng och därefter koras vinnaren. Röstningen pågår till och med 25 september.

 • Rösta på Guld­stjärnan årets Service­­person 2023

  Bland alla nominerade har en jury har utsett tre finalister. Nu kan du rösta fram din favorit. Röstningspoängen läggs ihop med juryns poäng och därefter koras vinnaren. Röstningen pågår till och med 25 september.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny