Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Allan Edwall­s stipendie­fond 2020

År 2020 kommer gå till historien som året då hela världen på ett mycket omfattande och smärtsamt sätt lärde känna vad det innebär att leva under en pandemi. För kommittén i Allan Edwalls stipendiefond har det inte varit något undantag och alla årets möten har blivit digitala.

När de nya restriktionerna om max åtta personer i offentliga sammanhang kom insåg vi att det inte heller skulle kunna gå att genomföra den obligatoriska och omtyckta stipendie­utdelningen på Hissmofors folkets hus den 6 januari. Vi tvingades helt enkelt kasta in hand­duken i år men skam den som ger sig.

Ett stipendium ska såklart delas ut även detta år och istället kommer en kortare film pro­duceras där årets stipendiat presenteras och intervjuas lite närmare samt att vi får ett smak­prov på dennes kulturella kunnande. Filmen kommer släppas på Hissmofors Folkets Hus hemsida under Trettondagen 2021, den dag då stipendiekvällen normalt genomförs. Ett stort antal ansökningar inkom till kommittén och vi har nu enats om en stipendiat.

Allan Edwalls Stipendiekommitté är stolta att få presentera Hugo Danielsson från Ås som 2020 års Allan Edwall-stipendiat och motiveringen lyder:

Hugo Danielsson från Ås har en dröm och en tydlig plan att utbilda sig vidare inom musik. Han skriver egen musik med målet att livnära sig på sitt musikskapande och att inspirera andra unga musikskapare. Hugos genuina musikintresse och musikaliska talang har bland annat resulterat i sommarjobb som musikant med många uppskattade framträdande på torg, cafeér, samlingslokaler och äldreboenden, både tillsammans med andra och som soloartist.
Efter gymnasiet i Östersund där Hugo gick estetlinjen med inriktning på musik så började han på Framnäs Folkhögskola. Hugo arbetar nu med sitt första studioalbum vilket vi med spänning ser fram emot. Det är med stor glädje och varma lyckönskningar vi tilldelar Allan Edwalls stipendium 2020 till Hugo Danielsson.

- Hugos talang och stora musikintresse kommer ta honom långt och det gör honom till en mycket värdig mottagare av stipendiet 2020, säger Gunnar Rindå från kommittén.

Allan Edwall-kommittén 2020

Aina Duvek, Gunnar Rindå, Martin T Johansson, Marie Svensson, Rickard Österlind

För Krokoms kommun

Erika Andersson Jonsson

Meny