Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Jonas Jonsson och Käloms bygdegård prisade av Estrad Norr

Onsdag den 5 december delade Estrad Norr ut utmärkelser och stipendier på Storsjöteatern i Östersund. Det handlade om Arbetsstipendium inom scenkonst och Arrangörspeppen.

Region Jämtland Härjedalens arbetsstipendium inom Scenkonst 2018 tilldelades skådespelaren Jonas Jonsson från Föllinge för hans genuina talang, humor och kreativitet som skådespelare och scenkonstnär.

Motiveringen löd

Jonas Jonsson är född och uppväxt i Föllinge. Här i länet har vi sett honom i Östersundsrevyn och i somras som ”Endumen” i Dunderklumpen. Han har haft bärande roller i Teater Sojas produktioner i Sundsvall, regisserat Botvidsgängets sommarfars, medverkat i filmer och dessutom släppt två album under artistnamnet ”Bedroom Eyes” i Sverige, Tyskland, Japan och England. Hans jämtländska rötter är en viktig källa för hans uttryck och skapande. Ett skapande som tar sin form i text, gestaltning, musik och som inte tycks se några hinder – bara möjligheter.

Käloms bygdegård tilldelades Arrangörspeppen

Arrangörspeppen är en utmärkelse och ett ekonomiskt stöd som Estrad Norr, från och med 2018, delar ut till någon eller några av länets arrangörer. Stödet har instiftats för att synliggöra och stötta det fantastiska arbete som görs av arrangörer runt om i Jämtland Härjedalen. Från Krokoms kommun uppmärksammades Käloms bygdegård med motiveringen:

Kälom är en bygd med gamla anor men med ett nytänk och en framåtanda. Med sin värme, generositet och strävan efter att skapa bra arrangemang för bygdens befolkning har de även blivit ett välkommet utflyktsmål för utomsocknes. Ett sammansvetsat och välorganiserat byalag som alltid bjuder på ett varmt välkomnande för såväl utövare som publik.

Meny