Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Rapport från Barn- och utbildnings­nämndens samman­träde den 11 april

Hockeyspelande barn

Påsklovet är igång, men Barn och utbildningsnämnden i Krokoms kommun tar ingen paus. Samman­trädet den 11 april avhandlade bland annat ny verksamhetschef för för­skolorna, ekonomi och begäran om mer pengar inför år 2024.

Nu är det påsklov, men nämnden vilar inte utan kör på med sammanträde som avhandlade bland annat ny verksamhetschef för förskolorna, ekonomi och begäran om mer pengar inför år 2024.

Ny verksamhetschef för förskolorna

Vi välkomnar Ann Wimmerqvist som ny verksamhetschef för förskolorna. Hon har ett flertal år bakom sig som bland annat rektor i Krokoms kommun inom förskolan.

Ekonomi

Som alla vet är den allmänna kostnadsökningen i samhället något som även Krokoms kommun behöver ta med i beräkningen. Vid budgetuppföljning visar nämnden ett underskott bland annat på grund av ökade livsmedelspriser.

Begäran om mer pengar inför år 2024

Barn- och utbildningsnämnden begär 1,05 miljoner kronor från Kommunfullmäktige varav:

  • 630 000 kronor för att tillsätta en ny lokalsamordnare på 100 procent. Tjänsten kommer att behövas för att hantera utmaningarna med flera stora byggprojekt som pågår eller ska påbörjas.
  • 420 000 kronor för att permanenta Öppna förskolan på hjul. Familjecentralens projekt som pågått sedan hösten 2022 har varit framgångsrikt och man har nått fler grupper som annars haft svårt att få tillgång till verksamheten tidigare.

Barn- och utbildningsnämnden sammanträder nästa gång sker 9 maj.

Meny