Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Blir Vårt Krokom en vinnare?

Tidningar i en hög

Krokoms kommuns tidning Vårt Krokom är nominerad till Publishingpriset. I konkurrens med fem andra bidrag är tidningen nominerad i print och kategorin medborgartidningar.

– Vi är jättestolta och glada över att vår tidning är en av finalisterna i tävlingen, säger Åsa Sjödin, kommunikationschef.

Krokoms kommun har informerat via en egen tidning till medborgarna sedan slutet på 1980-talet. År 2018 gjordes tidningen om och fick nytt namn, Vårt Krokom, och den når ut till samtliga hushåll i både Krokoms och Östersunds kommun samt övriga länet via tidningsställ på publika platser. Det är Anders Nilsson på Nestorville som har gjort formen för Vårt Krokom och innehållet står kommunikationsavdelningen för i samarbete med en extern fotograf, Anneli Åsén.

Bedömningskriterierna för tävlingsbidragen i print är design (grafisk form, typografi och layout), textinnehåll, visuellt innehåll (foton, teckningar, grafik och övriga visuella komponenter) samt det trycktekniska (tryck, repro, efterbehandling och pappersval).

– Hur det går får vi reda på den 17 november då tävlingen avgörs. Bara att vara nominerad är ju jätteroligt, det är tuff konkurrens, säger Åsa Sjödin.

Bakgrund
Svenska Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker – på svenska eller engelska. Sedan år 1990 har man premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.

Meny