Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokom stänger Särvux och bara skolbarn får nyttja badhus

Krisledningsnämnden i Krokom fattade idag beslut om att stänga Särvux och övergå till digital undervisning inom hela vuxenutbildningen. Krisledningsnämnden fattade även beslut om att stänga kommunens fyra badhus för allmänheten på grund av personalbrist.

Under onsdagen höll krisledningsnämnden i Krokoms kommun sitt andra möte. De fattade beslut om idrottsanläggningar och vuxenutbildningen.

Badhus stängs för allmänheten
Krisledningsnämnden fattade beslut om att stänga kommunens samtliga fyra badhus för allmänheten, men bad för skolbarn fortsätter tillsvidare. Badhusen i Krokom, Alsen, Änge och Föllinge är stängda från och med 19 mars.

Anledningen till att badhusen stängs är att en tredje­del av lokalvårdspersonalen är sjukskrivna eller vårdar sjuka barn. Den övervägande delen har vanliga förkyl­ningssymptom, men det är också många som fått den vanliga säsongsinfluensan.

Särvux stängs
Särvux stängs från och med den 19 mars till och med den 3 april. Särvux är den särskilda utbildning för vuxna som har en intellektuell funktionsvariation, autism eller en förvärvad hjärnskada.

Digital undervisning inom Komvux
Från och med torsdag den 19 mars till och med den 3 april går vuxenutbildningen i Krokom helt över till distansundervisning inom Svenska För Invandrare, SFI, och Vård- och omsorgsutbildningen. Det görs utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan, men studera hemifrån.

Tidsperioden kan komma att ändras.

Meny