Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Apoteket och Krokoms kommun samarbetar

I slutet av sommaren meddelande Apoteket att företaget efter en lång tids sökande inte lyckats hitta en farmaceut till apoteket i Föllinge och därmed tvingats ta beslut om att stänga apoteket.

Krokoms kommuns har sedan dess uppvaktat Apoteket för att få mer tid för att hitta en lösning som gör att Apoteket i Föllinge blir kvar. Efter en konstruktiv dialog de senaste veckorna kommer nu Apoteket och Krokoms kommun att göra ytterligare försök att hitta en lösning på bemanningen av apoteket i Föllinge.

Det innebär också att Apoteket blir kvar i Föllinge åtminstone fram till sommaren 2020.

– Jag är väldigt glad över att Apoteket lyssnat både på Föllingeborna, mig och politikerna i Krokoms kommun. Myndigheter, kommuner och företag måste i högre grad än tidigare samarbeta över de organisatoriska gränserna och inte minst involvera civilsamhället innan definitiva beslut fattas, då kan man nå oväntad framgång. Nu ska vi mobilisera de starka krafter jag vet finns i hela kommunen och göra vad vi kan för att hjälpa Apoteket att bli kvar i Föllinge även på längre sikt, säger Jonas Törngren, kommundirektör i Krokoms kommun.

– Vi har lyssnat på kommunen och delar deras vilja att hålla bygden levande, och jag är mycket glad över att vi ska samarbeta för att hitta en farmaceut till Föllinge. Vi har gjort allt vi kan på egen hand. Nu ger vi rekryteringen ytterligare tid och förhoppningen är att de kontaknät som kommunen kan mobilisera, tillsammans med vårt arbete, gör att vi ändå hittar en farmaceut som vill arbeta långsiktigt i Föllinge säger Apotekets regionchef Ida Bertilsson.

Apoteket har vakanser och utmaningar i bemanningen med farmaceuter även i andra delar av Jämtland. Förhoppningen är att liknande samarbeten som nu inleds med Krokoms kommun också kan inledas med andra kommuner i regionen.

Apotekets beslut innebär att apoteket i Föllinge kommer att ha öppet åtminstone till och med maj 2020.

– Vår nuvarande medarbetare kommer att arbeta kvar på apoteket i Föllinge till och med maj månad nästa år. Det innebär att vi har fram till mitten av mars på oss att hitta en farmaceut till Föllinge. Vi kommer omgående att lägga ut en ny annons och fortsätta sökandet i våra kanaler, säger Ida Bertilsson på Apoteket.

För ytterligare information:

Jonas Törngren, kommundirektör Krokoms kommun, 070-324 49 14

Ida Bertilsson, regionchef Apoteket, 072-523 32 31

Apotekets pressjour 010-447 52 00

SONY DSC

Meny