Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Någon gång händer det - frågan är bara när

Kampanjmaterial för Krisberedskapsveckan 2019. Bild på kvinna med ficklampa då strömmen har gått.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Om strömmen försvann och du blev utan både värme och vatten?

Under perioden 6-12 maj 2019 genomförs den nationella krisberedskapsveckan i landets kommuner. Syftet med kampanjen är att sprida kunskap om vad vi själva kan göra och bidra med vid en allvarlig samhällsstörning.

Vad behöver du veta vid en kris?

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta medborgare att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som du är van vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme samt att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

Hemberedskap

På webbplatsen Din Säkerhet kan du läsa mer om risker och säkerhet för dig som privatperson. Webbplatsen är en del av MSB , Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Länk till Din Säkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk till MSB Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om Krisberedskapsveckan

Bakom krisberedskapsveckan står Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som genomför veckan tillsammans med länsstyrelserna och landets kommuner. I Jämtlands län samarbetar alla kommuner och länsstyrelsen för att genomföra veckan samordnat och effektivt.

Meny