Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nya webben är snart här

Bild på en filmklappa med texten jag har en huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvudroll. Peter är webbstrateg i Krokom. Här får du läsa om hur arbetet med vår nya webbplats fortskrider.

Jag har jobbat i snart två år på Krokoms kommun som webbstrateg och kommunikatör. Jag har varit verksam i denna ständigt föränderliga bransch sedan slutet av 1990-talet. Jag har jobbat med webbprogrammering, design, copywriting, SEO, bild och video, digitala kampanjer… Allt i det privata näringslivet med i många fall av omöjliga deadlines och budgetar. I vissa fall till omöjliga kunder. Tempot var ibland osunt högt men jag gillade det.

Jaha du ska bli kommungubbe du?

Så dök erbjudandet upp att hoppa på det kommunala tåget i Krokoms kommun. Visst fanns det farhågor. En stor organisation och långa beslutsvägar jämfört med ett litet företag med högt i tak och snabbt tempo. Och inte minst det mycket oförtjänta invektivet – jaha du ska bli kommungubbe du?

Porträttbild på Peter

Efter en vecka hade farhågorna blåst bort. Jag jobbar på en helt underbar kommunikationsavdelning där ingen dag är den andra lik. Jag får dagligen förfrågningar om digitala kampanjer i sociala medier, nya e-tjänster, webbuppdateringar och intranätuppdateringar från kommunens alla verksamheter och medarbetare. Jag får kluriga uppgifter där man aldrig vet svaret på förhand. Jag jobbar varje dag med att kommunicera allt möjligt till Sveriges bästa medborgare. Ett huvudansvar jag har just nu är arbetet med kommunens nya hemsida som lanseras under första kvartalet 2019.

Jag har många hemsidor på mitt samvete men en kommunwebb är något helt annat och en ny erfarenhet för mig. En kommunwebb säljer ingen produkt. Vi har lagstadgade krav att vår nya hemsida ska kunna konsumeras av personer med funktionsvariationer. Det är en självklarhet att den även ska fungera i telefonen.

Vi har ingående studerat besöksstatistiken och har facit på vilken information ni vill ha. Vi förvånas över hur många som vill veta hur en trekammarbrunn fungerar…

Den kommer att skilja sig från mängden och förutom tillgänglighet och statistik så bygger vi den efter våra värdeord: Välkomnande, modig, nära och pålitlig.

När denna tidning trycks är allt textmaterial till nya hemsidan färdigt och vi har börjat lägga in det i arbetsbordet. Det mesta med tekniken bör vara klart och det är upp till oss, fyra medarbetare på kommunens kommunikationsavdelning, att färdigställa den före sista mars 2019. Vi kommer att lansera en annorlunda kommunwebb. Den kommer att skilja sig från mängden och förutom tillgänglighet och statistik så bygger vi den efter våra värdeord: Välkomnande, modig, nära och pålitlig.

Meny