Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Krokom bästa skolkommun i länet för tredje året i rad

Lärarförbundet har presenterat sin årliga ranking Bästa skolkommun och för tredje året i rad är Krokom bäst i länet.

För sjuttonde gången har Lärarförbundet rankat Sveriges kommuner. Rankningen görs för att sätta ljuset på vad som behöver göras för att skapa en skola med hög kvalitet som är likvärdig för alla. Såväl framgångsfaktorer som brister lyfts fram. I årets undersökning landade Krokom på en 44:e plats bland landets 290 kommuner.

– Fantastiskt att vårt idoga arbete tillsammans visar att det ger resultat, säger Birgitta Lundgren, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Till grund för undersökningen ligger tretton kriterier som anses viktiga för bedömningen och det är exempelvis lärarlöner, antalet utbildade lärare, resurser till undervisning och elevresultat. Jämfört med fjolåret har Krokom förbättrat sin rankning på bland annat andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år. Friska lärare och höga lärarlöner gör också Krokom till en högt rankad skolkommun.

– Jag är otroligt stolt över alla medarbetare i vår organisation som trots många gånger svåra förhållanden når framgång. Vi jobbar ständigt för att bli bättre, säger Birgitta Lundgren.

För mer information:
Birgitta Lundgren, förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltningen
Telefon: 0640 161 61
E-post: birgitta.lundgren@krokom.se

Meny