Äldrepedagog till mötesplatser för seniorer

Klappar ditt hjärta extra för äldres hälsa och välmående? Är du driftig, självgående, ansvarstagande och tycker om projekt? Sök då den unika tjänsten som äldrepedagog och utveckla kommunens mobila mötesplatser för äldre!

Ett jobb med plats för växtkraft

Välkommen till oss

Socialförvaltningen är en stor förvaltning både sett till antal medarbetare och till bredden på uppdrag. Vi är indelade i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvarar vi för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till våra medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet. Här gör vi skillnad, på riktigt!

Sök jobbet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista ansökningsdatum

En dag som äldrepedagog

En dag som äldrepedagog

Kommunen är till ytan stor och de flesta äldre väljer att bo kvar i någon av våra 193 byar. Vi vet att många upplever ofrivillig ensamhet och känner sig isolerade vilket är ett folkhälsoproblem. Nu har vi startat upp en ny verksamhet med flera mobila mötesplatser för äldre i vår kommun. Genom dem vill vi minska isoleringen och öka den sociala samvaron. Kommunens mötesplatser för seniorer ”Ma råkes” startades upp i april och finns just nu på 3 orter.

På mötesplatserna har seniorerna möjlighet att träffa andra för att umgås, delta i olika aktiviteter som t.ex. gymnastik, promenadgrupper, underhållning eller föreläsningar. Besökare kan även komma för att bara vara, läsa en tidning, spela sällskapsspel, prata en stund och dricka en kopp kaffe. Tänk en fritidsgård för äldre.

I rollen som äldrepedagog så kommer du att leda, planera och marknadsföra verksamheterna på mötesplatserna samt utveckla konceptet på fler ställen i kommunen. Det handlar både om att åka runt och umgås med våra härliga seniorer men också genom att sköta det praktiska med lokaler med mera.

Du behöver också hålla kontakt med föreningar, myndigheter och andra professioner som skulle kunna komma att vara aktuella för samarbeten. Omvärldsbevakning gällande äldres hälsa och välmående ingår också i rollen.

Vi erbjuder:

  • En unik möjlighet att utveckla en ny verksamhet som verkligen gör skillnad
  • Ett självständigt arbete
  • Friskvård på arbetstid
  • Viss möjlighet till arbete på distans om arbetet tillåter

Din kompetens

Din kompetens

För tjänsten krävs att du har slutfört gymnasieutbildning. Det är önskvärt om du är utbildad äldrepedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Kunskap och erfarenhet av arbete med äldre är meriterande. Du har erfarenhet av projektledning, samordning, samverkan och/eller nätverksbyggande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna, bekräfta och uppmuntra. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor, minska ofrivillig ensamhet och ohälsa.

Äldrepedagog är en självständig roll. Du behöver ha förmågan att leda dig själv samt att utveckla rollen. Du behöver också ha förmågan att tänka nytt, ta initiativ och komma med nya idéer. Då samverkan och delaktighet är en stor del i arbetet är viktigt att du tycket att det är roligt att arbeta tillsammans med andra, både med individer och med organisationer.

Eftersom Krokoms kommun är ett samiskt förvaltningsområde ser vi det som ett stort plus om du behärskar det (syd)samiska språket.

Körkort är ett krav för tjänsten.

Övrigt

Övrigt

Projektanställning på heltid under 2 år. Om projektet faller väl ut är målet att tjänsten övergår till en tillsvidareanställning.

Arbetstiden kommer i huvudsak att vara dagtid, måndag-fredag, men tjänstgöring kan även förekomma kvällar och helger utifrån våra aktiviteter.

Sista ansökningsdag: 2024-06-30

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.

Kommunen ingår i samiskt för­valtningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Jag är jätteförtjust i den här platsen, här känner jag att jag kan leva länge

Läs mer om berättelserna från våra 193 byar

Berättelser från våra 193 byar

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny