Kokningsrekommendation av dricksvattnet i Jänsmässholmen

Ett vattenprov taget i Jänsmässholmen har visat på ett förhöjt värde av koliforma bakterier. På grund av detta införs ett kokråd för alla kommunala vattenkunder i Jänsmässholmen.

Ett vattenprov taget i Jänsmässholmen har visat på ett förhöjt värde av koliforma bakterier. På grund av detta införs ett kokråd för alla kommunala vattenkunder i området. Allt vatten som används för matlagning, dryck och tandborstning rekommenderas att kokas. Vattenkunderna har informerats via SMS. Nya vattenprover kommer att tas. När två efterföljande prover med godkänt resultat tagits kommer kokrekommendationen att hävas. Krokom vatten uppdaterar löpande på Driftinformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och kommer att skicka ett nytt SMS till vattenkunderna när kokrådet hävs.

 

Vattnet rekommenderas att kokas i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Kokt dricksvatten ska användas till:

  • Blanda saft eller andra drycker med vatten
  • Brygga kaffe, eftersom kaffebryggaren inte värmer dricksvattnet tills det kokar
  • Göra is
  • Skölja frukt och grönsaker som inte värms upp på annat sätt
  • Borsta tänderna

Läs mer om vad som rekommenderas vid ett kokråd på Livsmedelsverkets hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny