Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Jan Colm ny chef för förskola och skola

Jan Colm.

Det blir Jan Colm som tar över ledarskapet i barn- och utbild­nings­förvaltningen efter Birgitta Lundgren som går i pension i höst. Jan börjar sin tjänst den 8 augusti.

Jan Colm kommer närmast från Östersunds kommun där han är verksamhetschef för fritidshem, grundsärskola och grundskolan i Östersunds kommun. Han berättar att han funderat en tid på att anta en ny utmaning i yrkeslivet och blev nyfiken på Krokoms kommun när tjänsten som förvaltningschef kom ut.

– När jag läste om hur tydligt ni uttryckte era tankar om ledarskapet kändes det rätt att söka. Jag ser fram emot att vara en del av den starka framtidstro som jag känner finns i den här organisationen, säger han.

Jan Colm kommer ursprungligen från Mölndal men har bott i Östersund sedan 1989. Innan rollen som verksamhetschef var han rektor i Östersunds kommun i 17 år, yrkeskarriären inledde han inom det militära där han bland annat arbetat som officer i Flygvapnet.

Jonas Törngren, kommundirektör i Krokoms kommun, berättar att det var Jans långa erfarenhet som både rektor och verksamhetschef samt rekryterings­gruppens intryck av Jans personliga egenskaper som fällde avgörandet.

– Jan Colm kommer att bli en stor tillgång för Krokoms kommun, säger Jonas Törngren.

Jan Colm berättar att han under större delen av sitt yrkesverksamma liv har arbetat med barn och unga inom skolan och att han brinner för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att bidra till utveckling.

– För mig är det viktigt att skapa goda relationer till dem jag möter och arbetar tillsammans med, säger Jan Colm.

Meny