Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Tummen upp för fjärrundervisning

Sju glada ungdomar från klass 8 på Nyhedens skola sitter tillsammans i en soffa och kollar på sina mobiler

Under en heldag i början av april genomförde eleverna i årskurs 7-9 i Krokoms skolor ett lyckat test med fjärrundervisning.

Samtliga elever i årskurs 7-9 har tillgång till it-verktyget Chromebook och den senaste tiden har både lärare och elever förberett sig för att fjärrundervisning ska kunna genomföras om det blir aktuellt. Torsdagen den 2 april provkördes både systemet och tekniken med eleverna hemma och lärarna i klassrummet för att vara säkra på att allt fungerar som det ska.

Angelica Faktus, verksamhetschef i grundskolan tycker att återkopplingarna och de samlade intrycken från provkörningen är mycket positiva.

— Den här senaste månaden har vi tagit större utvecklingskliv inom området skola och digitalisering än vi gjort under två läsår, berättar Angelica Faktus.

Förutom digitala verktyg behövs också tillgång till internet om fjärrundervisningen ska kunna fungera optimalt. Just nu pågår en kartläggning över tillgången till internet hemma hos eleverna.

– I dagsläget är det ett fåtal som saknar internet hemma och det är en fråga som behöver lösas om det blir ett skarpt läge, säger Angelica Faktus.

Angelica Faktus anser att det är bra att vara förberedd och bedömer att de har en bra plan framåt.

– Syftet med att testköra är att säkerställa att det fungerar om vi får direktiv från regeringen att övergå till fjärrundervisning, säger Angelica Faktus.

Meny