Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Inspiration för inflyttning

Kvinna med hund

I våra 193 byar finns en drivkraft med extra växel. Nu bjuder vi in till en workshop där du får ta del av tre olika exempel på den växtkraft som leder till inflyttning och lyckad rekrytering i våra byar.

Många har bidragit till vår gemensamma plan för hur vi kan marknadsföra de 193 byarna i Kro­koms kommun. Nu vill vi dela med oss av några exempel på det driv och engagemang som finns i våra byar och visa på vad som är möjligt för de som vågar gå sin egen väg. Vi hoppas också att du vill vara med och bidra till ännu mer inspiration och sprida dina lärdomar.

Välkommen på vår workshop 25 mars klockan 18:30!

Workshopen leds av Marcus Andersson från Future Place Leadership och Elisabeth Wickzell från Krokoms kommun. Vi bjuder på tre miniföreläsningar på runt 10 minuter

  1. Att välkomna med värme. Bert-Ola Bångman från Kaxåsprojektet om dom små sakerna som uppskattas av inflyttarna i Kaxås
  2. Att locka till inflyttning med små resurser. Malin Sundqvist i Laxsjö om arbetet med att provbo på orten, inventering av ödehus och uppbyggnaden av ett co-workingställe.
  3. Att rekrytera med hjälp av fiskekort och hunddagis. Therese Olsson, enhetschef Häl­sa och sjukvård berättar om erfarenheterna från kommunens okonventionella sjukskö­terskerekrytering

Efter varje miniföreläsning blir det gruppsamtal med fokus på vad vi kan lära av respekti­ve berättelse. Mötet håller på ca 2 timmar.

Här är länken till mötet den 25 mars 18.30 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kod för att komma in till mötet: 118297

Hör av dig om du har frågor!
E-post: elisabeth.wickzell@krokom.se
Telefon: 0640–162 54

Varmt välkommen!

Workshopen är en del i projektet ”En attraktiv region”. Projektet medfinansieras av Region Jämtland Härjedalen och Krokoms kommun.

Meny