Börje är engagerad i Ås Framtid

porträttbild på en man

Börje Olsson bor på Ösabacken i Ås och är i grunden lärare, men har verkat som entreprenör och företagare samt varit idrottsledare på olika nivåer. Formellt är han "pensionist" men mycket aktiv i ett antal föreningar och företag, bland annat Ås Framtid.

Vad är det bästa med Ås?
Att det händer så mycket inom alla aktiva föreningar och företag. Näringslivet utvecklas, vi växer i befolkning och boende, medlemmarna i våra föreningar blir bara fler och fler. Vad gäller fritid finns något för de flesta! Vi har nära till både land och stad, sjö och skog, fina skolor och länets största sporthall. Sedan är det ju så otroligt vackert, inte minst på Ösabacken, där jag bor. En gång ”ertappade” jag faktiskt ett norskt bröllopssällskap som hade smugit sig in på min tomt för att hålla vigsel med den fina utsikten som fond. Kul att norrmän åker till Ösabacken för att gifta sig! Jag var med och skrev en bok om Åsbygden förra året som speglar allt det fantastiska med att leva här. Den är tryckt i 1000 exemplar varav 800 exemplar är sålda och resten är nu uppköpta av olika fastighetsbolag och delas nu ut till nyinflyttade hyresgäster.

Varför har du valt att engagera dig i utvecklingen av Ås?
Det har blivit så naturligt eftersom jag alltid varit aktiv i föreningslivet, mest inom idrotten. Det känns bra att engagera mig där jag bor, för jag vill bidra till att det blir ännu bättre. Kraven ökar från allmänheten och kommunen har inte alltid ekonomi och resurser att leva upp till alla önskemål. Då måste vi som bor här hjälpa till att skapa vår egen framtid. Vi har en bra relation med kommunen och de lyssnar oftast på oss.

Vad är på gång inom Ås Framtid?
Vi har precis lyckats driva igenom en satsning på nya informationsskyltar vid E14. De består av en karta över Åsbygden, vilka företag och föreningar som finns här. Syftet är att underlätta för besökare att hitta i området. Den konstutställning, Vårsalongen, som var planerad till mars måste vi tyvärr flytta till hösten på grund av corona. Det blir ett antal lokala konstnärer som ställer ut i föreningshuset. Årligen utses Årets Ås-bo – någon eller några som bidragit till att göra bygden än mer attraktiv och känd. Jag vill även nämna att Ås IF fått hela 4,2 miljoner av Allmänna Arvsfonden för att uppföra en konstgräsplan, vilket är helt fantastiskt!

Region Jämtland Härjedalens logotype

Det här reportaget delfinansieras av Region Jämtland Härjedalen. Läs mer på tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny