Vi ser det snöar... och snöar och snöar!

snöröjning

Redan i mitten av november hade det körts bort lika mycket snö till tippen som under hela förra vintern och det bara fortsätter. Det ställer såklart krav på snöröjningen.

  • I Krokom påbörjas snöröjning när det kommit 5 cm snö. Halkbekämpning utförs efter behov.
  • Vid kraftigt snöfall så prioriteras vägar och transportleder där vi har mycket trafik och rörelse. Inga ytor glöms bort men vissa områden kan det ta lite längre tid att nå fram till om det snöar mycket.
  • Vi försöker ploga så att det inte ska bli stora vallar på infarter till hus och liknande men vid stora mängder snö kan ett visst snösläpp uppstå. Du som fastighetsägare ansvarar för din egen uppfart.
  • Endast ett fåtal vägar har kommunen som väghållare (blått på kartan) där vi ansvarar för plogningen. Det är framför allt i Krokoms centralort, Byskogen och Sånghusvallen. Övriga vägar i kommunen underhålls av Trafikverket eller är enskild väg. På Nationella vägdatabasen kan du se väghållare för olika vägar. Klicka i "väghållare" i menyn till höger. https://nvdb2012.trafikverket.se/SeTransportnatverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Trafikverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för frågor gällande vägar där de är väghållare.

karta väghållning

Meny