Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

KBAB bygger nytt i Nälden

Ann-Kristin Sahlin har bott i Nälden i många år och hon tycker att det är bra att det byggs nya och moderna lägenheter.

Att ett kommunalt bostadsbolag bygger hyreshus i ett mindre samhälle hör inte till vanligheterna. Dock faller pusselbitarna nu på plats i Nälden: tillväxt, ny skola, redan planlagd tomt och efterfrågan på bostäder som signalerar åt vilket håll Nälden är på väg.

Att Nälden är en attraktiv plats att bo på är något som många vittnar om. Utvecklingskurvan pekar uppåt, en ny och större skola är på väg och med tillskottet i vintras av det efterlängtade tågstoppet har Nälden blivit en verkligt attraktiv pendlingsort.

Alltså Nälden, det är den finaste byn

Behovet av nya bostäder i Nälden har funnits en längre tid. Kommunala bostadsbolaget Krokomsbostäder därför tagit steget att bygga låta bygga nya hyreslägenheter: 12 lägenheter i två plan om 4 rum och kök blir det.
Håkan Einarsson har bott i över tre decennier i Nälden, och han stannar till utanför ICA när vi fångar upp honom.

– Alltså Nälden, det är den finaste byn, säger han med ett snett leende och fortsätter:

– Har jag sagt att vi har världens bästa tandläkare här? säger han lite småskrattande.

Bakgrunden till att Krokomsbostäder bygger nya hyreslägenheter är att de köpte in en fastighet förra året som redan var detaljplanerad mark för byggande.

– Vi är ju medvetna om att det är efterlängtat med fler bostäder i Nälden. Det är bara positivt att vi nu ser ut att kunna gå vidare med planerna, det stämmer så väl med Nälden som en växande ort där människor vill bo, säger Linus Ekqvist som är VD på Krokomsbostäder.

Jag tänker att det är jättebra, inte minst för att det behövs nya och moderna lägenheter

För samhället i stort kan det betyda 40–50 nya invånare, vilket i sin tur hissar den lokala ekonomin då efterfrågan på varor och tjänster ökar. En ökande befolkning kan stimulera till fler företag och investeringar.

– Jag tänker att det är jättebra, inte minst för att det behövs nya och moderna lägenheter, säger Ann-Kristin Sahlin, som tidigare bott många år i Nälden.

Projektet kostar cirka 40 miljoner kronor och inkluderar en del andra åtgärder än bara bygget av husen.

Fördelningen av lägenheter sker enligt den policy som Krokomsbostäder har när det gäller nyproduktion.

Två hyreslängor med kedjehus med egen ingång och uteplats är det som ligger på ritbordet och processen rullar på. Tidsplanen just nu är inflyttning direkt efter sommaren 2024.

Håkan Lundqvist

Håkan Einarsson har bott i Nälden i över trettio år och han tycker att Nälden är den finaste byn som finns.

Håkan Einarsson har bott i Nälden i över trettio år och han tycker att Nälden är den finaste byn som finns.

Meny