Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Nu går flyttlassen till Aspås

Man i blå jacka och mössa utanför radhus

Intresset har varit stort för de nyproducerade radhuslägenheterna i Aspås. I slutet på oktober var det slutbesiktning och de nya hyresgästerna kunde börja flytta in redan i början på december.

– Från beviljat bygglov till inflytt har det endast passerat drygt åtta månader vilket är mycket bra, och jag är imponerad av hur pass lite friktio­ner som varit i projektet. Det har gett mersmak inför framtida planer och tankar om nyproduk­tion, säger Krokomsbostäders VD Linus Ekqvist.

Fredrik Björklund och hans fru är några av de första som flyttat in, trots att de bara har bott i sitt nya hem i drygt fem dagar vet de redan att de kommer stortrivas.

– Det är ett jättefint boende, allt är nytt och fräscht. Allt har fungerat så smidigt och vi har fått ett jättefint bemötande av Krokomsbostäder hela vägen, säger Fredrik.

Paret Björklund har bott i Aspås i 31 år. Fredrik fick kännedom om att Krokomsbostäder skulle bygga nya lägenheter i området och anmälde intresse mer eller mindre direkt när han fick vetskap om byggnationen.

Vi har sålt vårt gamla hus till dottern och hennes sambo men vi ville inte flytta ifrån byn - vi trivs ju så bra här.

–Här finns egentligen allt man kan tänkas behöva. Det är nära till Öster­sund, fantastisk utsikt och natur, säger Fredrik.

Linus Ekqvist berättar att efterfrågan på bostä­der har ökat avsevärt de senaste 1,5 åren i alla delar av kommunen.

– Jag tror bland annat att det beror på en kombination av ökad tillväxt i kommunen i stort och dess omedelbara närhet men också till viss del pandemin som fick oss alla att värdesätta boendemiljön och den plats vi vill bosätta oss på högre än tidigare.

Anneli Frid, projektledare för byggnationen från Tyréns, befarande först att produktionen skulle bli försenad på grund långa produktions- och leveranstider. Men det blev precis tvärtom och inflyttning kunde till och med ske tidigare än beräknat.

– Fredagen innan jul förra året fick jag ett mejl från Götene­hus om att det uppstått en lucka. Det blev gasen i botten eftersom vi då hamnade före tidsplan, säger Anneli Frid.

Platsen för de nya radhus­lägenheterna ligger i en sluttning i området Prästänge intill Byvägen i Aspås. Huskroppen rymmer sex fyrarumslägenheter i två plan med badrum, tvättstuga, förråd och uteplats.

– Vi har ju lite fix kvar till exempel asfaltering runt området, det kommer att bli klart till våren när tjälen har lagt sig, men allt annat är klart, säger Anneli.

Genom ett avrop från Sveriges Allmännyttas ramavtalsupphandling för kombohus/småhus utsågs Götenehus AB till totalentreprenör på bygget som i sin tur har anlitat lokala entrepre­nörer, målare och elektriker till att färdigställa husen.

Meny