Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Ett stabilt bredband har aldrig varit viktigare

världskarta och mobil uppkoppling

Rådande pandemi har förändrat världen på många sätt. Vi har tvingats in i en digital vardag där vi inte bara bokar läkarbesök och handlar via nätet. Många arbetar hemifrån på heltid och träffar nära och kära via en skärm. Behovet av att kunna koppla upp sig har kanske aldrig varit viktigare.

I många delar av Jämtlands län byggs och planeras det för framtidens infrastruktur. Nya stöd delas också ut av Post- och telestyrelsen för att främja fiberutbyggnaden. Du som medborgare eller näringsidkare har en viktig roll i detta.

Anslutningsgraden på landsbygden är förh­ållandevis låg. I vissa fall blir områden helt utan fibernät då allt för få väljer att ansluta sig. Till dig som får ett erbjudande om fiberinstallation och ännu inte bestämt dig eller tvekar:

  • Se fiberinstallationen som en investering för framtiden. Där fiber, precis som el, kommer att vara en nödvändig del.
  • Värdet på din bostad/fastighet kan på­verkas om det inte finns möjlighet till snabb bredbandsuppkoppling.
  • Tänk på att det kan bli dyrare och ta lång tid om senare vill ha fiber.
  • Fler och fler tjänster i vårt samhälle blir digitala och kommer kräva ett stabilt bredband, se till att du kan ta del av dessa.

Välkommen att kontakta oss med frågor gällande bredbandsutbyggnaden. Hör av dig till bredbandssamordnare Björn Lekedal så får du svar på dina frågor.

bjorn.lekedal@krokom.se

Via länken här nedanför hittar du information om vilka fiberleverantörer vi har i kommunen och hur du kommer i kontakt med dem. Dessutom finns det information från bredbandsval.se där du kan söka på din adress och se vika bredbandsval som finns tillgängliga.

Läs mer om bredband och it

Meny