Det är i mötet det händer

Illustration huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvud­roll. Gunilla brinner för att vara en resurs för människor och att få bidra till företagens utveckling i Krokoms kommun. Att göra plats för växtkraft är exakt vad hennes jobb går ut på.

I huset där jag växte upp med min familj hade pappa ett eget rum – ett kontor för sitt företag där vi barn inte skulle vara. Ibland smög jag in och satt i hans ”snurrstol” och lekte företagare och låtsaspratade i de två bakelittelefonerna (jodå, min pappa hade även två olika telefonnummer) och kände mig väldigt viktig. För så var det, att vara företagare var ett väldigt viktigt jobb, det förstod jag tidigt. Men inte visste jag då att jag en dag skulle få arbeta med det viktigaste och roligaste som finns, och dessutom i en kommun som tagit en stor plats i mitt hjärta – Krokoms kommun.

I alla yrkesroller jag har haft har den röda tråden varit att jag brinner för att vara en resurs för människor. Jag har alltid fått energi av att vara en möjliggörare, att stötta och förhoppningsvis bidra till att göra saker lite lättare. För tolv år sedan började jag jobba i Krokoms kommun som näringslivsrådgivare. Fortfarande är det världens roligaste jobb, och det är mötet med människorna och företagen runt om i kommunen som gör det så speciellt.

Det är fantastiskt att människorna som har valt att leva på sin unika plats här i kommunen har så mycket driv. Det finns så många levande byar runt om i bygderna där företagen servar och driver utveckling. Ta till exempel Hotagen – där bor 265 människor och det finns 114 företagare registrerade. I Offerdal bor 2041 människor och det finns 645 företag, allt enligt siffror från SCB. Det är siffror att förundras över, för de berättar att människorna här skapar sina egna liv och sina egna förutsättningar. Det faktum att Krokoms kommun, en inlandskommun i Norrland, växer och blomstrar, tror jag har sin förklaring i just det.

Min funktion är att vara en resurs för dessa grymma företagare i kommunen, både nystartade och redan etablerade företag, oavsett bransch, storlek och plats. Kommunens motto är ”vi gör plats för växtkraft” och det är precis vad mitt jobb går ut på. När en företagare har frågor om tillstånd, upphandling, lokaler, rekrytering eller stödmöjligheter kan de ringa mig och mina kollegor. Vi ger råd och lotsar vidare vid behov så att företagaren kan ta nästa steg.

Något jag brinner för i mitt arbete är lokal utveckling och landsbygdsfrågor. Där har jag ett nära samarbete med kommunens förenings-, kultur- och ungdomssamordnare. Vi stöttar och lotsar byalag, företag och föreningar att komma vidare med sina idéer. Föreningslivet och näringslivet är kommunens hjärta och när dessa krafter verkar tillsammans, då utvecklas kommunen. Det är vi gärna med och bidrar till!

Porträttbild på en leende kvinna
  • Gunilla Gisslén
  • Närings­livs­råd­givare
  • 0640 163 96

Meny