En skjuts i karriären

Illustration huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvud­roll. Emil jobbar som skolskjutshandläggare, ett uppdrag som är lika utmanande som roligt. Kontakten med medborgarna berikar, varje dag bjuder på både utmaningar och skratt.

Som skolskjutshandläggare är mitt huvudfokus att arbeta med planering och organisering av skolskjutsar för elever som behöver resa till och från skolan på olika sätt. Det innebär att jag bedömer behov, koordinerar resor och sam­ar­betar med olika intressenter, som föräldrar, skolor, transport­leveran­törer och kollegor inom kommunen och på regionen. Varje dag handlar mitt arbete om att säkerställa att eleverna kan nå sin utbildning på ett tryggt och smidigt sätt samt att säkerställa att mina beslut är rättssäkra och att mina bedöm­ningar görs likadant för alla elever.

Så hur är det att arbeta som skolskjutshandläggare i Krokom? För det första, vill jag betona och lyfta upp den välkomnande atmosfären som råder inom kommunen. Från första dagen blev jag mottagen med öppna armar av mina kollegor och förvaltningschefen. De visade ett genuint intresse för att lära känna mig och var alltid redo att stötta och hjälpa till när jag behövde det. Den positiva och inkluderande kulturen har verkligen bidragit till min oblygt snabba uppvärmning i arbetsrollen och i arbetslaget.

Jag minns min första dag tydligt, när jag anlände till kommunhuset för min introduktion var det som om tiden hade stått stilla. Byggnaden var charmigt nygammal med antika katakomber i källaren som kändes lite som en laby­rint. Väl på kontorsplan noterade jag att det fanns gammaldags telefoner på vissa skrivbord. Sådana med sladd och knappar. Förmodligen någon form av magnapullstart och katalysator också, jag kollade inte så noga utan gick vidare utan att kommentera. Eller sprang vidare stämmer bättre, då min nya chef visade sig vara någon form av guldmedaljvinnare i kontorssprint.

Att vara handläggare i en glest befolkad kommun visade sig fort vara en upplevelse. Jag fick omedelbart säga adjö till tanken att vara anonym, för mitt namn spreds till synes som en löpeld genom byarna. Invånarna är vänliga, hjälpsamma och fulla av humor. Känns nästan som kollegor på sätt och vis. Varje dag bjuder på nya överraskningar och skratt, även fast vissa dagar är mer sammanbitna än andra.

Jag har fått möjlighet att samarbeta med människor från olika avdelningar med olika specialkunskaper. Denna mångfald av erfarenheter har berikat mitt eget lärande och gett mig nya perspektiv. Slutligen vill jag betona den överlag positiva arbetsbalansen som jag har upplevt som medarbetare. Här värderas en hälsosam arbetsmiljö och att ha tid för återhämtning och balans i livet.

Emil
  • Emil Landén
  • Skolskjutssamordnare
  • 0640 16173

Meny