Återvinning är kul

Illustration huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvud­roll. Marleen brinner för renhållningsfrågor och hon jobbar sedan några månader som kundhandläggare. Kontakten med kunderna är det hon gillar allra bäst.

Jag började mitt nya jobb den 6 februari i år på en ny tjänst inom renhåll­ning­en så jag får väl kalla mig ganska ny på jobbet än så länge. Dock är åter­vinning inget nytt för mig. Jag började arbeta som 18-åring på ett åter­vinnings­företag i Östersund. Där körde jag hjullastare och sorterade åter­vinningsbara material. Vi stod vid ett sorteringsband och sorterade tidning­arna för hand. Jag hade hand om studiebesöken och gillade verkligen att träffa människor i alla åldrar och att förklara detta med återvinning och sopsortering. Visste du att förresten att tidnings- och wellpappinsamlingen började i Östersund redan 1974? 1999 utökades det med glas, metall, plast och pappersförpackningar.

Efter cirka 21 år på samma företag kände jag att det var dags att göra något nytt. Jag började kolla jobbannonser, det jag visste var att jag ville ha kund­kontakt. Jag hittade att dom sökte folk till Östersunds kommuns kundcenter. Det kändes bra att fortfarande få jobba lite med renhållning, det är ju det jag kan och gillar och en massa kundkontakt hade jag. Att vara en av dem som svarar på medborgarnas frågor både via telefon och mejl är verkligen något jag brinner för. Jag är social och trevlig (om jag får säga det själv) och fick alltid höga betyg från medborgarna på min kunskap och bemötande.

Efter sex år där så kände jag att jag vill tillbaka och bara jobba med renhåll­nings­frågor men ville inte tappa medborgarkontakten. Då jag själv bor i Krokoms kommun så kändes det självklart att prova söka mig ”hem” och bli en del av min egen hemkommun. Att ha lyxen att kunna gå till jobbet och få jobba med renhållning var drömmen för mig. Jag visste att Krokoms kommun står inför massa spännande och stora utmaningar de närmaste åren. Obligatoriska uppdrag som gäller hela Sverige och alla Sveriges kommuner. Jag skrev ett mejl till Oscar (renhållningschef) och berättade om mig, vad jag har för erfarenheter och vad jag vill göra. Renhållningen var ute efter precis det jag erbjöd, efter intervju och några spännande veckor så stod det klart att jag fick tjänsten. Nu jobbar jag med ett glatt gäng som jobbar med att återvinningen i kommunen ska fungera på alla plan.

Är både stolt och glad att säga att jag jobbar för Krokoms kommun och med renhållning. Hoppar även in och jobbar extra på återvinningscentralen i Krokom. Det gör jag för att jag älskar återvinning och för att få träffa medborgarna. Att prata med medborgare är det roligaste som finns, det finns stora som små men så klart inga dumma frågor. Vem vet vi kanske hörs eller ses. Ha en fin dag!

  • Marleen Stjernberg
  • Kundtjänsthandläggare
  • 0640 161 00

Meny