Nu händer det!

Leende kvinna

Jag har mycket att vara stolt och glad över, många av de beslut vi har fattat börjar vi kunna se effekterna av. Det handlar om stora frågor där det tar flera år att komma från beslut till handling. Jag tänker till exempel på tågstopp Nälden, det nya särskilda boendet som ska byggas på Kvarna och VA-utbyggnaden i Ås.

Det är stora projekt som kommer att göra skillnad för våra medborgare, ung som gammal. Under våren har alla de här tre projekten tagit fart och redan till jul kommer det första tåget stanna i Nälden. I början av juni tar vi det första spadtaget för äldreboendet på Kvarna där inflyttning är planerad till våren 2023. VA-utbyggnaden är ett långsiktigt projekt som spänner över flera år och du kan läsa mer om det på sidan sju i det här numret av Vårt Krokom.

Något vi alla har längtat efter under åren med pandemin är såklart att kunna träffas på riktigt. Att vi har lärt oss att mötas digitalt har varit väldigt värdefullt och det har verkligen sina fördelar i vissa sammanhang, men det fysiska mötet är så viktigt för hälsa och välbefinnande och det kan inte ersättas. Jag är glad över att vi har öppnat fler fritidsgårdar och vi är gärna med och stöttar i projekt som andra aktörer drar igång. PRO i Änge har till exempel inlett ett spännande arbete där kommunen har varit med och stöttat. Att arbeta tillsammans med civilsamhället tror jag är en framgångsfaktor i många olika sammanhang. Tillsammans blir vi starka.

Jag har mycket att vara stolt och glad över, många av de beslut vi har fattat börjar vi kunna se effekterna av.Att det är bra förutsättningar för att driva företag i Krokoms kommun är något jag verkligen brinner för. Vi har en företagstät kommun med hela 2300 registrerade företag och under ett par års tid har vi fokuserat extra mycket på att ytterligare förbättra företagsklimatet. Vi har, tillsammans med ett tiotal andra kommuner, varit med i en tvåårig utvecklingsinsats under ledning av Svenskt Näringsliv och vi ser redan nu ett resultat när det kommer till näringslivsranking i Sverige. Vi jobbar såklart vidare för att ytterligare stärka företagsklimatet, det ska vara enkelt att driva företag i Krokoms kommun.

Att kommunen satsar på sommarlovsentreprenörer är spännande och glädjande nog är intresset stort. I fjol var det 16 ungdomar som tog chansen att förverkliga sina företagsidéer och i år är det 12 som har nappat. Vi har även tidigare deltagare som på egen hand kommer att driva sina verksamheter även i år. Jag vill passa på att uppmana alla att stötta och välkomna de unga entreprenörerna som har sina verksamheter på olika platser runt om i vår kommun. Kanske har vi någon av framtidens framgångsrika företagare i det här gänget...

Jag vill avsluta med att önska er alla en riktigt skön och avkopplande sommar. Nu är det äntligen möjligt att resa igen men det finns samtidigt fantastiskt mycket att upptäcka i vår egen kommun. Kanske ses vi där ute någonstans, i någon av vår kommuns unika och vackra 193 byar.


Porträttbild på Karin Jonsson, C
  • Karin Jon­sson, C
  • Kommunstyrelsens andre vice ordförande
  • 0640 161 00

Meny