Äntligen sommar

Leende kvinna

Så står vi äntligen inför en sommar igen med sol, värme och lediga dagar. Det är nog ovanligt många som längtat efter den i år.

Det har varit en tuff tid på flera sätt och jag vet att många är trötta efter ett drygt år med pandemi. Det gäller dock att hålla i och hålla ut nu. Vaccinationerna börjar ta fart och från nationellt håll släpper man stegvis på restriktionerna. Även om vi börjar kunna skönja en ljusning med allt färre smittade så måste vi fortsätta vara aktsamma, både om oss själva och om varandra och göra det vi kan för att undvika smittspridning. Jag är glad och tacksam över det sätt som Krokoms kommuns medarbetare och samarbetspartners har tagit sig an pandemin. Extra glad är jag över att vi kunnat hålla smittan borta från alla boenden och att skolan så snabbt kunde anpassas till ett helt nytt sätt att bedriva undervisning, på distans.

Krokom är en barnrik kommun och det är glädjande nog många barnfamiljer som väljer att flytta hit. Därför är det extra roligt att vi nu har möjlighet att utveckla våra förskolor och skolor så att vi kan möta inflyttningen. Det handlar bland annat om nya skollokaler i Ås och en helt ny skola i Nälden. Det handlar om infrastruktur för vatten och avlopp i kommunens södra delar och om en ny förskola i Krokom.

Vi har under våren utvecklat vårt arbetssätt kring medborgardialog för att i ännu högre utsträckning
göra det möjligt att påverka.

I allt som händer är vi angelägna om att involvera er som bor i kommunen i arbetet. Vi har under våren utvecklat vårt arbetssätt kring medborgardialog för att i ännu högre utsträckning göra det möjligt att påverka. Vi hoppas genom detta kunna nå fler grupper än vad vi har gjort tidigare, allt från små barn till de grupper som av olika anledningar inte kommer till de öppna möten vi brukar bjuda in till. När det gäller den nya förskolan i Krokom är barnen en referensgrupp och de får på olika sätt berätta vilka drömmar och önskemål de har.

I dagarna har vi haft de första medborgarmötena om Nälden. Här handlar dialogen bland annat om utemiljön i byn, om skolgården på den nya skolan och om hur man kan skapa tillväxt i området. Dialogen fortsätter under sommaren och i oktober avslutar vi med två öppna dialogmöten. Följ gärna det spännande arbetet via hemsidan, där finns information om kommande möten och det går även ställa frågor till politiker och tjänstemän.

För mig, liksom säkert för många andra, blir det i sommar en semester på hemmaplan. Det finns så mycket att upptäcka i vår kommun och på kommunens hemsida finns mängder av spännande tips, väl värda att prova. Har du svårt att bestämma dig kan du låta vår turistrobot Ture ta fram ett paket till dig. Surfa in på krokom.se/jagvillbliturist och följ instruktionerna så har du semesterledigheten räddad. ☺
Jag vill önska er alla en riktigt skön och avkopplande sommar. Kanske ses vi där ute någonstans, i någon av vår kommuns unika och vackra 193 byar.

Porträttbild på Karin Jonsson, C
  • Karin Jon­sson, C
  • Kommunstyrelsens andre vice ordförande
  • 0640 161 00

Meny