Sätt din by på kartan

Bild på kommundirektör Jonas Törngren

Det finns en mängd faktorer som tillsammans bestämmer var man väljer att bosätta sig. Ofta samverkar de på olika sätt men ibland är det slumpen. Man bara råkar hamna där man hamnar. Så kan det vara men vi vill gärna göra allt vi kan för att verkligen lyfta fram kraften som finns i vår kommun.

Vi har en ovanligt stark företagaranda, ett aktivt föreningsliv, en mängd lokala eldsjälar som kämpar för sin bygd och aktiva byalag där kreativa projekt skapar livskraft. Naturen ger oanade möjligheter till både äventyr och vila. Allt det här finns i varje by i vår kommun. Nu behöver vi din hjälp för att den som letar en ny plats att bo på ska få upp ögonen för Krokoms kommun där livet faktiskt växer.

För att kunna påverka människors val av bostadsort är det viktigt att man kan peka på det som är unikt och bra. Det som gör att människor som redan bor där trivs och det som kan locka andra till samma upplevelser. I arbetet med att ta fram platsvarumärket har det därför varit väldigt viktigt med det lokala engagemanget. Det är bara ni som lever i de olika byarna som på ett trovärdigt sätt kan spegla varför det är så fint just där. Vad som är det unika och varför någon skulle våga och vilja ta steget att byta bostadsort och flytta.

I höstas hade vi ett flertal möten med representanter från olika platser och målgrupper. Vi ville verkligen tanka av vad som är det bästa med olika delar av kommunen, vad som är unikt och som sticker ut. Det finns många styrkor som gäller för alla delar av kommunen och det är just dessa vi har valt att bygga platsvarumärket på. En gemensam nämnare är drivet, ni som bor här bidrar till växtkraft och företagsamhet. Vi har en levande landsbygd och aktiva byar där man känner sam­hörighet och samarbetar med varandra. Det är nära till nödvändig service och det är lugnt och tryggt för alla. Det är mångsidigt och mångkulturellt och hela kommunen är samiskt förvaltnings­område. Att det är vackert och naturnära med möjligheter för friluftsliv känns självklart men ändå något vi ska lyfta fram.

Platsvarumärket är en möjlighet för er alla att sätta just er by på kartan. Fotografera gärna och dela med er på Instagram, glöm inte att tagga med #193byar. Det har redan kommit in massor av härliga bilder och ett urval av dessa kommer snart att finnas i bildbanken på kommunens hemsida. Där kan alla som vill hämta både foton och annat material som tagits fram i arbetet med platsvarumärket. Det kan ni använda för ert företag eller förening när ni marknadsför. Kom ihåg bara att fråga om tillåtelse om ni fotograferar personer. Inte alla vill bli publika. ☺

Vi behöver bli fler invånare för att Krokoms kommun ska förbli livskraftig och det finns minst 193 skäl att flytta hit. Så hjälp till att bygga vidare på platsvarumärket och visa upp det finaste ni har att erbjuda. Då ser framtiden riktigt ljus ut.

Tomas Jonsson
  • Tomas Jonsson
  • Kommun­direktör
  • 0640 161 00

Meny