Äntligen hemma igen

Illustration huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvudroll. Efter många år i huvudstaden började Christina smida planer för en flytt tillbaka. Nu arbetar hon som byggprojektledare, något som hon beskriver som ett hedersuppdrag.

Att återvända till sina rötter kan vara en lång resa. Jag och min man började redan för sex år sedan fundera på var vi ville bo och hur vi ville leva våra liv framöver. Vad är viktigast för oss? Att ha närhet till fjällen och naturen, att enkelt kunna ta sig ut i skog och mark, att i alla årstider få känna väder och vind var det vi längtade efter. Svaret blev ganska enkelt, den plats vi trivs bäst på är Jämtland och resan mot vårt gemensamma mål började gro.

I och med vår långsiktiga vision sökte jag in till KTH och civilingenjörsprogrammet samhällsbyggnad eftersom vi då bodde i Stockholm. Min tidigare karriär som matfotograf kändes helt plötsligt inte så viktig längre, vi ville upp till norrland och jag sökte mig därför till nya utmaningar. Intresset för att bygga vårt samhälle kändes viktigt. Att få vara med att forma och bygga den fysiska miljön i vårt samhälle ÄR viktigt. Den påverkar vår arbetsmiljö, hur vi mår och kan generera stor samhällsnytta om det görs rätt. Här vill jag vara med och utveckla!

Jag kom in på KTH och sex års studier väntade i och med ett förberedande basår. Under min tid på KTH samlade jag på mig erfarenhet från Peab och Locum och kände direkt att det här var något jag tyckte var otroligt roligt! Under min tid på KTH fick jag också äran att bli förälder. Jag bestämde mig för att öka min studietakt till 150 procent både innan och efter att min son kom till världen för att kunna vara mammaledig länge och samtidigt inte tappa studietid. Med det sagt så tog jag som planerat min examen i samhällsbyggnad med inriktning byggprojektledning år 2020 och flyttlasset upp till Jämtland kunde bli verklighet. Som vi hade längtat och väntat!

Idag jobbar jag som byggprojektledare och jag stortrivs, både i kommunen och i min yrkesroll. Att på bästa möjliga sätt få bygga för våra medborgare och kommunens alla verksamheter är ett roligt och viktigt uppdrag. Engagemang, lyhördhet, goda relationer, planering, flexibilitet är viktigt för en byggprojektledare. Mitt jobb innefattar goda kunskaper inom byggteknik och byggfysik men också inom hållbarhet och miljö, samhällsekonomi, projektkommunikation, transportsystem, samhälls­byggandets regelsystem, geoteknik, ledarskap och mycket mer! Byggprojektledaren kan ses som spindeln i nätet i projekt och har ansvar för projektets omfattning gällande tid, kostnad och kvalitet.

Att få göra detta i Jämtland och i mitt Krokom är för mig ett hedersuppdrag!

Porträttbild på en kvinna
  • Christina Sundien
  • Byggprojektledare
  • Fastighetsavdelningen
  • 0640 161 00

Meny