Njut av sommaren

Karin Jonsson i arbetsrummet

Vi står inför en sommar som inte kommer att bli riktigt som vanligt. Under hela våren har alla medarbetare i Krokoms kommun kämpat hårt för att lösa allt det som corona har fört med sig. Jag är så tacksam över allas insatser och jag är stolt över att vi vidtog åtgärder snabbt.

Vi har i skrivande stund inga smittade på våra äldreboenden. Nu kommer äntligen semestern och jag hoppas att alla får njuta av både värme och vila.

Det blir en semester på hemmaplan i år och det ser jag verkligen fram emot. Det finns så mycket att uppleva i vår kommun och jag vill gärna ha tips på okända pärlor som ännu inte finns bland alla våra semestertips som du hittar på hemsidan. Om du ännu inte har tittat in på sommarbloggen Upptäck, upplev, njut så råder jag dig att göra det. Här finns massor av tips på sådant du kan uppleva och göra runt om i Krokoms kommun i sommar. Men som sagt, vi har säkert inte hittat allt så tipsa oss om det som saknas.

Även om många evenemang och aktiviteter har ställts in så är det ändå mycket som ordnas, men ibland på annat sätt än det vad var tänkt. Det är viktigt för våra barn och unga. Just nu ägnar vi inom politiken en hel del tid åt att fundera på hur vi kan bidra till att allt ska kunna komma igång igen. I år blir det ett mellanår och vi har beslutat att föreningarna får behålla bidragen utifrån fjolårets verksamhetsnivå, många bidrag baseras ju på mängden aktivitetstillfällen som föreningarna har. Folkhälsan är ett viktigt område och här kommer vi att lägga ett ännu större fokus framöver.

Jag är så tacksam över allas insatser och jag är stolt över att vi vidtog åtgärder snabbt.I den tid vi befinner oss i just nu är det många företag som har det väldigt tufft. Media rapporterar om en kraftig ökning av antalet varsel på nationell nivå och även i vårt län är det många företag som har svårt att få det att gå ihop. I Krokoms kommun ser det lite ljusare ut, både när det gäller statistiken över varsel och arbetslöshetssiffrorna. Det finns självklart företag även i vår kommun som kämpar för sin överlevnad, men mitt i allt det mörka finns det ändå ljusglimtar. Från kommunens sida gör vi allt vi kan för att stötta företagen så att de kan komma ur den här situationen och gå vidare mot sina mål.

Samtalet med dig som bor här är viktigt. Vi behöver resonera tillsammans om hur vi vill ha det och hur vi ska prioritera resurserna. I höstas tog vi ett första steg på den här resan och vi kommer fortsätta efter semestrarna. Det gäller bland annat att hitta nya forum så att vi når alla målgrupper. Alla röster är viktiga. De synpunkter, tankar och idéer som blev resultatet från höstens möten ger en bra grund för nästa steg. Nu tar vi lite ledigt, ser oss om i vår härliga kommun och kommer tillbaka i höst då vi förhoppningsvis kan börja leva lite mer som vanligt igen.

Till dess, ta hand om varandra och ha en skön sommar!

Porträttbild på Karin Jonsson, C
  • Karin Jon­sson, C
  • Kommunstyrelsens andre vice ordförande
  • 0640 161 00

Meny