Världens roligaste jobb

Illustration för arbetsgivarvarumärket

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvudroll. Louise är folk­hälso- och kultursamordnare och här berättar hon om hur hon och hennes kolle­gor bär sig åt för att fylla tomrummet efter Mats Hurtig.

Redan som 19-åring började jag jobba i kommunen med ungdomar i fokus, främst inom kultur, fritid, entreprenörskap och inflytande. Mina absolut viktigaste och bästa stöttepelare och medspelare i det har varit Ungdomskulturrådet, UK.

Jag har fått knyta kontakter med både nationella och regionala nätverk, kommunala förvaltningar och verksamheter men också föreningar, studieförbund och andra viktiga organisationer som bidrar till att hela vår kommun kan leva och må bra. Jag har haft förmånen att få jobba med dem som vill. Som vill göra saker, som vill engagera sig, som vill att deras by ska leva, som vill göra något bra för andra, som vill att bygden ska utvecklas… Ja, massor av människor som vill. Många har hört mig säga att jag har världens roligaste jobb!

År 2018 började jag som folkhälsosamordnare. En femtio procent tjänst med strategisk roll som bland annat ansvarar för folkhälsorådet och följer upp folkhälsostrategin med tillhörande folkhälsoplan. Att kombinera det med femtio procent ungdomsfrågor var spännande och utmanande men också naturligt. Efter en andra föräldraledighet har jag sedan februari ändrat tjänst igen och är nu Folkhälso- och kultursamordnare.

”Är det du som är nya Mats Hurtig?” Med handen på hjärtat har jag aldrig sett mig själv i den tjänsten. Kanske för att jag har haft ett så roligt jobb där jag fått möjlighet att både utmanas och utvecklas, men också för att det är det absolut största paret skor att försöka fylla. Det är ju helt omöjligt! Men tack vare att jag får jobba i team med mina kollegor inom kultur, folkhälsa, förening och ungdom så känns det väldigt positivt. Vi ställer upp Mats skor på hyllan i kulturens Hall of fame och så fortsätter vi att gå både kända och okända vägar, stigar och spår i hopp om att bevara och utveckla befintliga samarbeten och såklart kunna starta nya. Träffa gamla bekanta och lära känna nya människor, som vill. Som vill utveckla kommunen tillsammans med oss.

Vi lever i en föränderlig värld där vi måste vara flexibla och snabbt kunna anpassa oss efter rådande förutsättningar och behov. Med en ekonomi som utmanar behöver vi hitta många olika sätt att arbeta/samarbeta, se på nya lösningar och idéer. Med andra ord, det är ett jobb som aldrig blir klart, som aldrig tar slut. Och jag tror kanske att jag fortsatt har världens roligaste jobb!

Leende kvinna
  • Louise Öhnstedt
  • Enhetschef kultur och ungdom, folkhälso­samordnare 
  • 0640 162 72

Meny