Hittar du det du söker?

Illustration för arbetsgivarvarumärket

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvudroll. Åsa är kommunikationschef i Krokom och här berättar hon om tankarna bakom den nya hemsidan som naturligtvis är mobilanpassad. Äntligen!

Äntligen är vår nya hemsida igång! Vår största och viktigaste ambition i det här arbetet har varit att det ska vara lätt för dig att hitta det du söker. Men samtidigt förstår vi att det kan kännas jättejobbigt när ingenting längre ligger på ”rätt” plats. Jag tänkte ta tillfället i akt att förklara lite hur vi har tänkt.

På vår gamla hemsida låg all information inbakad under olika ingångar. Lediga jobb låg till exempel under näringsliv och var ganska svår att hitta. Vi hade en separat turismwebb samtidigt som det också fanns en del turisminformation på kommunens hemsida. Vi kände att det var lite rörigt. På den nya hemsidan har vi valt att lägga viss information i en egen portal, näringsliv är ett sådant exempel.

Vi vet att våra besökare vill lösa ett problem, kanske handlar det om att ta reda på när sopbilen kommer eller så kanske du undrar över när biblioteket har öppet? Med hjälp av en smart lösning för frågor och svar blir det lättare att lösa problemet. Du hittar de vanligaste frågorna överst på startsidan och finns inte svaret på din fråga så får vi ett meddelande om det. På så sätt kan vi utveckla informationen på hemsidan med hjälp av de frågor som våra medborgare vill ha svar på. Frågebanken går att nå från alla sidor. Det ska vara jättelätt att hitta det man söker på vår hemsida!

En annan nyhet med målet att förenkla för dig är att vi, förutom den vanliga menyn som du känner igen från förra hemsidan, även har så kallade målgruppsingångar. Om vi tar förskola och skola som exempel så har vi skapat genvägar för sådan information som vi vet att många letar efter genom att sortera den under målgrupperna småbarn, skolbarn och vuxna. Vår ambition är att försöka skapa flera olika möjligheter att hitta rätt för att det ska bli så enkelt som möjligt.

En väldigt viktig sak som jag vill puffa extra för är att du kan hjälpa oss att göra vår hemsida ännu bättre. Längst ner på alla sidor finns det en fråga om informationen på sidan hjälpte dig. Om den inte gjorde det vill vi att du lägger en minut av din tid på att trycka på ”nej” och ge en kort information om vad vi kan göra bättre på just den sidan. Vår hemsida finns ju för din skull och vi vill att den ska vara så bra som det bara går. Tillsammans med dig som besöker vår hemsida kan vi förbättra det som brister!

Åsa Sjödin
  • Åsa Sjödin
  • Kommuni­kations­chef
  • 0640 161 47

Meny