Till­sammans gör vi Krokom ännu bättre

Bild på en kvinna som gör en grimas

Jag är stolt över min arbetsplats – Krokoms kommun. Stolt över vad alla vi medarbetare gör tillsammans för våra medborgare. Och enligt den senaste medarbetarundersökningen är jag inte ensam om att känna så. Många medarbetare känner precis som jag stolthet, motivation och meningsfullhet i sitt arbete, det gör mig uppriktigt glad.

Stolthet och känsla av meningsfullhet är en bra grund att stå på. Allting hänger ihop. Är man stolt över sitt arbete tror jag att man gör ett bättre jobb och det blir i slutändan bättre för dem vi finns här för, alla som bor och verkar i kommunen.

Visst har vi, precis som alla arbetsplatser, också skavanker och utmaningar att jobba med, jag hymlar inte om den saken. Det är bara att kavla upp armarna och ta tag i det som behöver förbättras och där behöver vi alla hjälpas åt. Alla vi som jobbar i kommunen har ett grundläggande gemensamt uppdrag – att stötta och hjälpa kommuninvånarna.

Vi gör ett väldigt viktigt jobb för många människor. Det ska vi vara stolta över.

Mitt uppdrag är att göra kommunen till en ännu bättre arbetsgivare genom att skapa förutsättningar för att alla ska kunna göra ett bra jobb och känna stolthet. Motiverade, engagerade medarbetare ger också mer nöjda medborgare.

Vi behöver våga tänka nytt på alla nivåer för att fortsätta utvecklas och inte fastna i gamla hjulspår. Vi ska våga fatta beslut men också att våga ändra dem om vi fattar fel beslut. Jag ska göra mitt bästa för att bidra till en inkluderande och ännu bättre arbetsplats där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas, där vi har bra arbetsmiljöer och duktiga chefer. Men det är inget enmansjobb. Att utveckla vår arbetsplats behöver vi göra tillsammans.

Har du idéer och tankar om hur vi kan göra Krokoms kommun till en ännu bättre arbetsplats? Sitt inte och ruva på de tankarna, dela med dig! Gör slag i saken direkt, ta kontakt med mig eller din närmaste chef. Även du som inte jobbar hos oss idag, men är sugen på att börja, är varmt välkommen att höra av dig till mig. Vi öppnar dörren för både nya tankar och nya medarbetare.

Anne Vågström, fd HR-chef

Meny