Translate site

Startsida Krokoms kommun

Regler och avgifter

Det är många elever som söker till Kulturskolan och vi har inte möjlighet att ta emot alla. De som inte får plats står kvar i kö tills det eventuellt blir någon plats ledig.

Lärarna lägger sina scheman med utgångspunkten att så många sökande som möjligt ska få ta del av undervisningen. Det innebär att vi inte alltid kan tillmötesgå elevernas önskemål om tid för undervisningen. Om eleven inte har möjlighet att komma på erbjuden tid kan därför eleven mista sin plats till förmån för annan sökande.

Musiklärarnas arbetstid ska i första hand användas till undervisning och inte till resor. Därför krävs att en lärare har minst 4-5 elever att undervisa i samma skola.

Kulturskolan erbjuder sina elever minst 20 pedagogiska tillfällen per läsår. Ett pedagogiskt tillfälle kan vara en lektion, att spela i grupp, ett uppträdande eller en repetition inför ett uppträdande.

Anmälningsavgift

Kulturskolan är en avgiftsbelagd verksamhet och vi debiterar en anmälningsavgift inför varje ny termin. Anmälningsavgiften är en administrationsavgift som är bindande och inte en betalning för undervisning. Detta innebär att avgiften inte återbetalas om man vill avsluta undervisningen under terminen.

Vad kostar det?

Ämneskurs

600 kr/termin

Särskild kurs

800 kr/termin

För tredje barnet inom samma familj/hushåll (folkbokförda på samma dress) kostar det ingenting.

Hyra musikinstrument

I mån av tillgång är det, under det första året eleven deltar i musikundervisningen, möjligt att utan kostnad låna blås- och stråkinstrument (undantag blockflöjt). År två kan eleven i mån av tillgång hyra blås- och stråkinstrument (undantag blockflöjt) mot en kostnad av 300 kr/termin.

Uppdaterad 2017-02-17 av Malin Lodesjö

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se