Translate site

Startsida Krokoms kommun

Gymnasieskolor

Krokoms kommun har ingen egen gymnasieskola utan ingår i Jämtlands gymnasium. Jämtlands Gymnasium är en kommunal utbildningsleverantör med sju olika campus spridda i fyra kommuner. Huvudman för verksamheten är Jämtlands Gymnasieförbund.

Några av Jämtlands Gymnasiums campus finns i Krokoms kommun:

Jämtlands Gymnasium Torsta

Torsta är beläget i Ås, en mil väster om Östersund. Här finns Naturbruksprogrammet med inriktningarna djur (smådjur/zoodjur/hund och häst), lantbruk (djur och/eller maskin) och skog (maskin, jakt/maskin, skogsvårdare och vattenbruk/fiskodling). Vattenbruk/Fiskodling är riksrekryterande.

Skolan har även Gymnasiesärskola: Programmet för fastighet, anläggning och byggnation, samt programmet skog, mark och djur.

Tillsammans med skogs- och lantbruksbranscherna satsar man på att koppla ihop utbildning, bransch och utveckling för att säkerställa att Jämtlands län har högklassiga utbildningar inom skog, djur och lantbruk. På skolan finns internat.

Wången

Ett av programmen på Jämtlands gymnasium är Travgymnasiet på Wången som är riksrekryterande. Här erbjuds Naturbruksprogrammet med inriktning travsport, med profilerna Islandshäst och Travsport. Wången är beläget i Alsen, cirka 5 mil väster om Östersund.

Dille Gård Naturbruksgymnasium

Dille gård i Ås utanför Östersund är en fristående skola med riksintag som erbjuder Naturbruksprogrammet med profilering mot hund, jakt, fiske, islandshäst eller häst. Eleverna får grundläggande högskolebehörighet och kan även välja kurser i matematik, kemi och fysik för särskild behörighet.

Fristående gymnasieskolor

I Östersunds kommun finns tre fristående gymnasieskolor;

Storsjögymnasietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Östersunds gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Uppdaterad 2018-01-04 av Peter Svensson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se