Translate site

Startsida Krokoms kommun

Lyckebo förskola, Krokom

Lyckebo förskola ligger i centrala Krokom, 20 km väster om Östersund. Vi har nära till allt Krokom kan erbjuda som intressanta besöksmål för barnen: bibliotek, stor lekpark, brandstation, polis, ambulans, återvinningsstation, skola, kommunhus etc. Lyckebo ligger nära fina naturområden som vi utnyttjar året runt för både lek och lärande. I skogen tittar vi på årstidsväxlingar, djur- och växtliv samt får motorisk träning. På vintern åker vi skidor i skidspåret intill gården och skridskor på isbanan bredvid. Madrass och stjärtlapp åker vi både på gården och i backar utanför. Leken är en prioriterad är aktivitet på vår förskola. Vi arbetar därför mycket med att ständigt förbättra både inne- och utemiljön för att inspirera barnen till fantasifull lek och ett lustfullt lärande. Vi arbetar dagligen med sång, rim, ramsor och högläsning.

Vi har plats för 34 barn fördelat på två avdelningar, Boet för de yngre barnen och Lyckan för de äldre. Verksamheten planeras utifrån läroplanen för förskolan och efter barnens behov. En gång i veckan går de äldsta barnen till gymnastiksalen på en näraliggande skola tillsammans med barn från övriga förskolor som en del av den långa och väl organiserade inskolningen till förskoleklassen. De yngre barnen har då rörelseaktivitet på förskolan. Verksamheten rymmer årligen återkommande aktiviteter såsom firande av högtider och traditioner men även exempelvis Vasalopp och Förskolans dag.

På Lyckebo förskola arbetar vi tema som kan vara olika långa, exempel på teman kan vara: Sagotema, hösttema, ett 112-tema med besök på brandstation och av polisen samt ambulansen, en adventskalender med uppdrag inriktade på matematik och skapande, tema språkutveckling, matematik, vinterspaning, vårspaning.

Lyckebo Förskola har ett mottagningskök där frukost och mellanmål tillagas på förskolan medan lunchen kommer från köket på Nyhedens skola.

Uppdaterad 2017-12-20 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se