Translate site

Startsida Krokoms kommun

Kråkguldets förskola, Krokom

Kråkguldet är en två-avdelningsförskola med barn i åldrarna ett - fem år. Genom att se hela huset som en avdelning kan vi nyttja personal och alla rum i lokalerna på bästa sätt. Byggnaden ligger på gångavstånd till skolan. Där finns förskoleklassen som vi sen överskolar barnen till efter sin tid hos oss.

Den inhägnade gården har klätterställning, sandlåda, lekstuga och gungor. Möjligheter att snickra på gården finns. På andra sidan staketet finns pulkabacke och fotbollsplan. Där har vi också planterat egna bärbuskar. Vi promenerar ofta till skogen där barnen gärna leker, bygger koja m m.

Vi har mottagningskök och eget städ. Vi får vällagad och god husmanskost med salladsbuffe från Nyhedens centralkök. En förbättrad ljudmiljö har vi fått genom ljudabsorberande takplattor. Vi har även bord med ljuddämpande ytor.

I arbetet med barnen prioriterar vi språk- och talutveckling, motorik och skapande verksamhet. Föräldrarna ska känna sig trygga och veta att deras barn har en innehållsrik och glädjefylld tid på förskolan.

För att kunna hålla en hög kvalitet på verksamheten krävs planering och utvärdering. Två dagar/termin är förskolan stängd för utvärdering, planering, och fortbildning. Detta får ni besked om någon månad i förväg. Vid behov ordnas då barntillsyn på annan förskola. Måndag och fredag har vi avsatt tid för reflektion på förmiddagen.

Vi har ProTem-rum med projektor och möjlighet att visa bildspel från vår verksamhet. Från och med mars 2013 har vi 4 st Ipads som vi använder i verksamheten.

På förskolan firar vi högtider som födelsedagar, lucia, jul, påsk, midsommar. Detta gör vi med gemensamma aktiviteter som hör högtiden till.

Under sommaren arbetar vi tillsammans med intilliggande förskola. Om det är möjligt hålls den ena stängd. Under den tiden bedrivs ingen planerad verksamhet.

Kråkguldets förskola folder

Klicka på bilden för att komma till foldern med mer information om vår verksamhet.

Uppdaterad 2017-09-13 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se